Categories: Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό πόδι η τελική διάγνωση – Κανονικά απόψε η ομιλία του στο Φεστιβάλ

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη απόψε στο Ζάππειο, για τα 48 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ
Ως γνωστόν, ο κ. Ανδρουλάκης τραυματίστηκε χθες το βράδυ και η διάγνωση έδειξε ότι υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό πόδι.
Οι εξετάσεις που έγιναν έδωσαν τη δυνατότητα στους γιατρούς να ανάψουν «το πράσινο φως» κι έτσι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα εκφωνήσει την ομιλία του με την οποία θα κλείσει το διήμερο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη.

Πώς χτύπησε ο Νίκος Ανδρουλάκης
Υπενθυμίζεται πως χθες o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με τζιν και παπούτσια για περπάτημα ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες στη μία ομάδα ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Βαγγέλης Τσόγκας και ο Παναγιώτης Βλάχος και στην άλλη ομάδα οι Ανδρέας Σπυρόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ένας παιδικός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη ο Κώστας Βαρδαβάς.

Κάποια στιγμή και ενώ το παιχνίδι εξελισσόταν ομαλά ο κ.Ανδρουλάκης έκλεψε την μπάλα από τον Κώστα Βαρδαβά, αλλά στην προσπάθειά του να κρατήσει εντός του αγωνιστικού χώρου και σε συνδυασμό με ταρτάν που δεν ήταν σε καλή κατάσταση, του γύρισε το γόνατο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Αμέσως έσπευσαν όλοι κοντά στον κ.Ανδρουλάκη και τον προέτρεψαν να πάει στο νοσοκομείο, με τον ίδιο να λέει «παίζω 35 χρόνια μπάσκετ, πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο».
Τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αρχικά οι πληροφορίες μιλούσαν για διάστρεμμα, ωστόσο οι εξετάσεις έδειξαν ρήξη χιαστού και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα χρειαστεί να μπει χειρουργείο

Η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ
Χθες το απόγευμα από νωρίς φίλοι και μέλη του κόμματος κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Ζαππείου και περιηγήθηκαν στα θεματικά περίπτερα για την ισότητα, την έμφυλη βία, την κοινωνική κατοικία, το περιβάλλον, τη ζωοφιλία και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν οι παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής parkour Μίμης Θεοδωρίδης και άλλοι διακεκριμένοι αθλητές έκαναν επίδειξη σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, ενώ πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δοκίμασαν τις δυνατότητες τους στο πινγκ πονγκ.
Εθελοντικές ομάδες ενημέρωναν τους παρευρισκόμενους για τη δυνατότητα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ενώ ένας 16χρονος graffiti artist, ο Κωνσταντίνος Χαρασανάκης, αποτύπωσε με εναλλακτικό τρόπο τον πράσινο ήλιο.
Στο αίθριο του Ζαππείου πραγματοποιήθηκε θεματικό τραπέζι διαλόγου για την εργασιακή επισφάλεια των νέων με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, νομικών, εκπροσώπων της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Σε παρέμβαση του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες, όχι μόνο της νέας γενιάς, αλλά όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων, γιατί όλοι κωπηλατούμε στο ίδιο καράβι. Και πρέπει όλες οι γενιές να δώσουν μία μάχη με τη φωνή της λογικής και της αξιοπρέπειας. Τα προβλήματα όσο αφήνουμε το χρόνο να περνά, τόσο διογκώνονται και οι όποιες λύσεις θα είναι πολύ δυσκολότερες με αυτές που έχουμε σήμερα στο τραπέζι των αποφάσεων. Και ας θυμηθούμε πώς ξεκίνησε η χιλιετηρίδα που ζούμε σήμερα. Είχαμε πολλές επιλογές στο τραπέζι και κάναμε όλα τα λάθη που μας οδήγησαν στο μνημόνιο παρόλο, που κάποιοι σήμερα συνεχίζουν να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους».
Ακολούθησε ανοιχτό εργαστήριο για την ψηφιακή καινοτομία και την start up επιχειρηματικότητα. Σε ειδικό περίπτερο οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενημερώθηκαν για την ψηφιακή πύλη digitalsociety.gr , που αποτελεί το φόρουμ διαβούλευσης του προγράμματος του Κινήματος.
Στο αίθριο του Ζαππείου φιλοξενείται έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων αφιερωμένη στον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, τους σταθμούς στην άρρηκτα συνδεδεμένη ιστορία του Κινήματος και της χώρας καθώς και την αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη με έμφαση στο όραμα της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ έκλεισε με stand up comedy από ταλαντούχους ηθοποιούς και ακολούθησε πάρτι με μουσική για μικρούς και μεγάλους.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Σοκ στο Μεσολόγγι: 15χρονος υπό την απειλή μαχαιριού λήστεψε13χρονο

Ένα ακόμη περιστατικό παραβατικότητας και βίας ανηλίκων απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές αυτή τη φορά στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα…

4 ώρες ago

Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν υπάρχουν θύματα – Το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του

Ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά έπληξαν με βαλλιστικό πύραυλο οι Χούθι. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου…

10 ώρες ago

Ερώτηση στη Βουλή του Στέφανου Παραστατίδη για την Ελληνική PISA

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ…

11 ώρες ago

Βαγγέλης Βουτσινάκης* : Ζωή κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό…

...Αυτή η εμβληματική -τολμώ να γράψω- αποστροφή του Παναγή Παναγιωτόπουλου* όταν αναφέρεται στις κοινές προσλαμβάνουσες,…

14 ώρες ago

ΔΟΕ: Διοργάνωση  25ου Πανελληνίου – Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ακριτίδεια 2024»

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδα (Δ.Ο.Ε.) και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.), σε συνεργασία με…

16 ώρες ago

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής» – Γιάννης Σταθόπουλος: Να τοποθετηθεί υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για το bonus στα πολυώροφα κτίρια

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Σταθόπουλος, με ανακοίνωσή του ζητά…

1 ημέρα ago