«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» – Αγία Παρασκευή: «Σκαλώνουν» τα έργα στο νέο δημαρχείο και η μελέτη για την πλατεία Άη Γιάννη; – Η απάντηση της Περιφέρειας

0

Σοβαρά ερωτήματα εγείρουν δύο πληροφορίες που αφορούν δύο σημαντικά έργα που περιμένει η πόλη μας.
Η πρώτη αφορά την παύση εδώ και 15 ημέρες της ανέγερσης του νέου δημαρχείου λόγω εμπλοκής στη σύμβαση με τον εργολάβο, γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να χρεωθούν οι δημότες με το ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ.
Η δεύτερη αφορά την πλατεία Άη Γιάννη η οποία φέρεται να μην έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα να «τινάζεται» στον αέρα η προοπτική χρηματοδότησης της ανάπλασής της.
Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» ζητά άμεσα να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά.
Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής της παράταξής μας Γιάννης Μυλωνάκης θα φέρει τα δύο συγκεκριμένα θέματα στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θέτοντας τα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Ζορμπά, τα οποία οφείλει να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές:
Για το νέο δημαρχείο:

  1. Ποιος είναι ο λόγος που έχουν σταματήσει οι εργασίες στο νέο δημαρχείο;
  2. Αληθεύει ότι η Περιφέρεια μεταφέρει στον Δήμο ένα κόστος 1,4 εκατ. ευρώ προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» το έργο;
  3. Ποιες κινήσεις έχει κάνει η δημοτική αρχή ώστε να αποτρέψει αυτή την υπέρμετρη επιβάρυνση των συνδημοτών μας;
  4. Από πού σκοπεύει η διοίκηση να βρει το συγκεκριμένο ποσό, εάν η Περιφέρεια επιμείνει στην απόφασή της;

Για την πλατεία Άη Γιάννη:

  1. Αληθεύει ότι η πλατεία στον Άη Γιάννη δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό;
  2. Τι σημαίνει μια τέτοια παράλειψη για την προοπτική χρηματοδότησης της ανάπλασης της πλατείας;
  3. Με ποιες συγκεκριμένες κινήσεις προτίθεται η δημοτική αρχή να αποκαταστήσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί;

Αναγκαία διευκρίνιση από την Περιφέρειας Αττικής σχετικά με το Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής 
Σε σχέση με το ζήτημα που βάζει η παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» για την παύση εργασιών στο νέο δημαρχείο Αγίας Παρασκευή, ο Αντιπεριφεριάρχη Μεταφορών και πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Γιαννακόπουλος, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ουδέποτε έλαβε απόφαση για τη μεταφορά στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής δαπάνης που προέκυψε κατά τις εργασίες ανέγερσης του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου (τεχνικά έργα εκσκαφής και αντιστήριξης). 
Αποδέχτηκε την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας της Περιφέρειας για τη σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία για τα απρόβλεπτα κατασκευής προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υλοποίηση του έργου.

Συνιστώ ψυχραιμία σε όσους βιάζονται και όψιμα ανακαλύπτουν «εμπόδια» ή προεξοφλούν «εμπλοκές» στην κατασκευή του Δημαρχείου. Η Αγία Παρασκευή θα αποκτήσει το δικό της σπίτι, όπως δικαίως και διακαώς διεκδικούσαμε τόσα χρόνια ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. 
Ο Γ. Πατούλης και εγώ προσωπικά έχουμε στην πράξη αποδείξει την αμέριστη στήριξή μας σε μια σειρά αναγκαίων έργων υποδομής για την πόλη, διασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.»

Share.

Comments are closed.