Κεραυνός σκότωσε 30 γίδια στο Λιδωρίκι Φωκίδας – «Από τύχη ζω» λέει ο άτυχος κτηνοτρόφος

0

Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη χώρα, έχει αφήσει πίσω της πολλές καταστροφές, αλλά και πολλές απώλειες.
Λίγο πιο πάνω από το Λιδωρίκι Φωκίδας την Τρίτη ένας κεραυνός χτύπησε τριάντα γίδια σκοτώνοντάς τα ακαριαία. Μάλιστα λίγα λεπτά πριν είχε απομακρυνθεί από το σημείο ο κτηνοτρόφος, Κώστας Κουτσούμπας.
Τα ζωντανά που φοβήθηκαν από τους κεραυνούς, μαζεύτηκαν όλα σε ένα σημείο από το φόβο τους. Ξαφνικά, ένας κεραυνός τα χτύπησε και τα σκότωσε, ενώ και άλλα που ήταν πιο μακριά τραυματίστηκαν.
Ο κτηνοτρόφος σοκαρισμένος από το θλιβερό συμβάν δήλωσε στην ιστοσελίδα debater.gr και το ρεπόρτερ Λάζο Μαντικό ότι «από τύχη ζω, αν ο κεραυνός έπεφτε λίγα λεπτά πιο πριν θα σκότωνε και εμένα. Μόλις είχα φύγει από το σημείο. Σε εκείνη την περιοχή δεν είχε ρίξει ποτέ κεραυνούς, ξέρουμε τα σημεία που είναι επικίνδυνα».
«Έριξε 20 κεραυνούς σε λίγα λεπτά, έγινε χαμός. Σείστηκε το βουνό! Τρομάξαμε πολύ!» λέει ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον κτηνοτρόφο, «έχουν βάλει έναν εδώ στύλο γιατί θα τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες, δεν ξέρω αν φταίει αυτό. Ήρθε ο ΕΛΓΑ κατέγραψε τις ζημιές, αλλά είναι δύσκολο να αποζημιωθείς για τέτοια πράγματα. Μακάρι να αποζημιωθώ, αλλά το βλέπω δύσκολο».
«Σε 1,5 μήνα θα γεννούσαν τα ζωντανά μου. Τα πονάω… Τα έχω σαν αδέλφια μου», δηλώνει συγκινημένος.

Share.

Comments are closed.