Ανδρουλάκης για υποκλοπές: Μου έστησαν πλεκτάνη – Ο Μητσοτάκης να πει αύριο στον ελληνικό λαό γιατί ήμουν εθνικός κίνδυνος [Βίντεο]

0

Η κυβέρνηση βαρύνεται με τεράστια θεσμική κρίση τόνισε κατά την ομιλία στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών, λίγες ώρες πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα γίνει την Παρασκευή στη Βουλή, στον απόηχο των υποκλοπών.
Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου μίλησε για αδιανόητο συναίσθημα να αγωνίζεται για τα εθνικά συμφέρονται επί 8 χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο και η κυβέρνηση της χώρας, όπως είπε, να του έχει στήσει τέτοια πλεκτάνη.
«Ένιωσα βαθύτατα προδομένος ως Έλληνας πολίτης πάνω από όλα», όπως χαρακτηριστικά είπε και πρόσθεσε: «Παρακολουθώντας το τηλέφωνό μου κατάφεραν να παρακολουθούν και εσάς. Κατάφεραν να “φακελώσουν” ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού τους προσωπικού».
Τόνισε ότι επιμένει στη θεσμική αντιμετώπιση της υπόθεσης και ότι πάνω από όλα τον ενδιαφέρει ο ελληνικός λαός να μάθει την απόλυτη αλήθεια. Στόχος μου δεν είναι τα πολιτικά οφέλη υπογράμμισε. «Δεν θα καταφέρουν να απαξιώσουν ένα τέτοιο σημαντικό πλήγμα στη δημοκρατία» και πρόσθεσε: «Είναι πασιφανές ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από τη ΝΔ ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία όμως το σχέδιο απέτυχε παταγωδώς, η προσπάθεια για συγκάλυψη βυθίζει τη χώρα στην ανυποληψία
Η ευθύνη πέφτει στη δικαιοσύνη σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει αύριο όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
«Καλώ δημόσια τον κ. Μητσοτάκη να πει αύριο γιατί ήμουν δημόσιος κίνδυνος. Αύριο οφείλει να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
«Δύο υπουργοί της κυβέρνησης παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό και τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ουδέποτε υπήρξε επίσημη προσπάθεια ενημέρωσής μου από κάποια υπεύθυνη δημόσια αρχή. Είστε ο πρωθυπουργός που στην προεκλογική περίοδο του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούσε έναν από τους βασικούς υποψηφίους, που βάφτισε νόμιμο λάθος την παραβίαση του Συντάγματος και με καλεί να γίνω συνένοχος. Θέλετε να έρθω μόνος μου για να μου ψιθυρίσετε κάτι στο αυτί. Αυτή η κυβέρνηση και εσείς δεν αξίζει να έχετε θέσεις ευθύνης, δεν έχει κανένα φρένο αυτός σας ο κατήφορος», είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για διαφάνεια
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε για ακόμη μια φορά τις προτάσεις του κόμματος για τη διερεύνηση των υποθέσεων με τεκμηριωμένα στοιχεία.

«Μετά το σκάνδαλο αυτό, μετά την αποκάλυψη αυτών των ζητημάτων πήρα μία νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση– και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου– το μόνο που απέδειξε είναι ότι δεν έχει καμία πρόθεση για πραγματικές αλλαγές, αλλά αποσκοπεί η πρωτοβουλία της στην συσκότιση και στην διαιώνιση του σημερινού διάτρητου θεσμικού πλαισίου.
Από την πλευρά μας προτείνουμε μια σειρά από πραγματικές νομοθετικές τομές, που θα θωρακίσουν το Κράτος Δικαίου και θα βάλουν τέλος στις σκοτεινές πρακτικές του τελευταίου διαστήματος. Ακόμη και ένα πρόσωπο, σημαντικό πρόσωπο, ο κ. Παύλος Αποστολίδης, δήλωσε ότι έχουν αυξηθεί ανεξήγητα, σε μεγάλο βαθμό, οι παρακολουθήσεις. Άρα ακόμα και άνθρωποι που έχουν διατελέσει διοικητές της ΕΥΠ βλέπουν το μέγεθος του προβλήματος.
Προτείνουμε:

  • Να καταργηθεί η διάταξη περί υπαγωγής της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο. Από τις πρώτες κινήσεις του κ. Μητσοτάκη.
  • Να ενδυναμωθεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της ΕΥΠ, μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με την θέσπιση ειδικών αρμοδιοτήτων και διαδικασιών ελέγχων και ακροάσεων των υπηρεσιακών στελεχών της.
  • Να καταστεί ουσιαστικός και αποτελεσματικός ο ελεγκτικός ρόλος της υποστελεχωμένης σήμερα ΑΔΑΕ, με την θεσμική της θωράκιση, την αύξηση της χρηματοδότησής της και την άμεση ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης όλων των διατάξεων περί άρσης απορρήτου ώστε να ελεγχθούν και αναδρομικά.
  • Να τροποποιηθεί το σημερινό απαράδεκτο νομοθετικό καθεστώς, κι όλες οι διατάξεις περί άρσης απορρήτου να περιλαμβάνουν τα πλήρη στοιχεία όλων των προσώπων που αφορούν με πλήρη αιτιολογία, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Καμία «μυστική» ή «απόρρητη» διάταξη εφεξής χωρίς ονοματεπώνυμα και ειδικά αιτιολογημένο δικαστικό βούλευμα.
Αυτές οι προτάσεις είναι χρήσιμες προτάσεις ώστε αυτό που συνέβη να οδηγήσει στο να αλλάξουν τα πράγματα και να μη νιώσει κανείς πολίτης ότι αυτή η χώρα δεν είναι χώρα με ισχυρή Δημοκρατία και απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Ανδρουλάκης εναντίον Μητσοτάκη και Τσίπρα
«Μπαίνουν κάποια διλήμματα το τελευταίο διάστημα, που η αλήθεια είναι ότι τα έχω συναντήσει σε αρκετές αποστολές μου σε χώρες αυταρχικών δημοκρατιών.
Λένε κάποιοι: σταθερότητα ή σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου.
Οι έννοιες αυτές είναι ταυτόσημες και όχι αντικρουόμενες όπως θέλουν να παρουσιάσουν κάποιοι.  
Μόνο σε καχεκτικές δημοκρατίες τίθενται τέτοιου είδους τύπου διλήμματα. 
Για αυτό και ασχολείται μαζί σας ο διεθνής τύπος.
Αλλά, βέβαια, τώρα όλοι αυτοί είναι κατευθυνόμενοι
Όταν όμως μιλούσαν κολακευτικά για εσάς κ. Μητσοτάκη, δεν είχατε πρόβλημα να κραδαίνετε τα πρωτοσέλιδα τους
Τώρα όμως που αναδεικνύεται η ανακολουθία λόγων και πράξεων και το φιλελεύθερο προσωπείο σας καταρρέει, αντιδράτε όπως αυτοί που ξορκίζατε. 
Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τις ίδιες τακτικές που είδαμε από την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου
Αυτές οι ραγδαίες αποκαλύψεις δεν με φέρνουν πιο κοντά στον κ. Τσίπρα, όπως θέλετε να διαφημίζετε  κ. Μητσοτάκη. 
Ακριβώς το αντίθετο.
Αποκαλύπτουν περίτρανα πόσο μοιάζουν οι δικές σας πρακτικές με αυτές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.
Τι θυμίζουν οι «Τραμπικές» επιθέσεις σε δημοσιογράφους και μέσα, μέχρι και έκδοση πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων εκδίδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
Δείξατε ότι είστε έτοιμοι να θυσιάσετε τα πάντα στο βωμό της εξουσίας χρησιμοποιώντας: την παραπληροφόρηση, το δηλητήριο και το διχασμό της κοινωνίας. 
Ποιο φιλελεύθερο κόμμα θα επέτρεπε δημόσιους εκβιασμούς με ΚΥΠατζίδικα υπονοούμενα;
Ποιο φιλελεύθερο κόμμα θα συνεργαζόταν με τα σταγονίδια της ακροδεξιάς για να επιτεθεί στη Δημοκρατική παράταξη;
Μέχρι προχθές για τον ΣΥΡΙΖΑ ήμουν ο πρόθυμος εταίρος του κ. Μητσοτάκη
Τι έχει να πει ο κ. Τσίπρας που αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο βασικός στόχος αυτού του παρακρατικού μηχανισμού ήμασταν εγώ και η παράταξή μας
Και πάλι αυταπάτες;
Βέβαια τώρα αντιστράφηκε το αφήγημα. Μέχρι πριν τις αποκαλύψεις πρόθυμοι εταίροι του κ. Μητσοτάκη. Τώρα πρόθυμοι εταίροι του κ. Τσίπρα
Αυτή η παράταξη που προσπαθήσατε να θέσετε σε ομηρία, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία. 
Έχετε όμως μία τελευταία οφειλή. 
Πριν τη διεξαγωγή των επόμενων εθνικών εκλογών ο Ελληνικός λαός χωρίς εμπόδια να έχει μάθει την αλήθεια, ώστε να αποφασίσει με αντικειμενικά κριτήρια ποια κυβέρνηση αξίζει σε αυτόν και τα παιδιά του. Να είστε σίγουρος ότι το μήνυμα θα είναι σκληρό απέναντι σε αυτές τις σκοτεινές πρακτικές.
Και επειδή εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι εταίροι κανενός. Είμαστε ένα κόμμα με Ιστορία και παράδοση, με αρχές και αξίες, δεν κινούμαστε α λα καρτ
Σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση. 
Καταγγέλλουμε όποιον τα καταπατά. Είτε με είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο είτε είναι η Νέα Δημοκρατία
Είναι βαθιά αξιακή η στάση μας και όχι αποτέλεσμα επικοινωνιακών ή μικροκομματικών τακτικισμών. Αυτή είναι η διαφορά μας από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Για την ενεργειακή κρίση
Στην έναρξη της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για την ενεργειακή κρίση λέγοντας ότι οι τιμές της ενέργειας πήραν ξανά την ανηφόρα και είπε ότι είχαν δίκιο όταν πρότειναν πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος για να επιμερίζεται δίκαια το κόστος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνείται να πάρει δίκαιες αποφάσεις στα φορολογικά ενώ μίλησε και για το στεγαστικό πρόβλημα σε σχέση με τους φοιτητές λέγοντας μεταξύ άλλων ότι γενικότερα το κόστος στέγασης έχει αυξηθεί κατά 33% το τελευταίο έτος.

Δείτε σε βίντεο ολόκληρη την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

Share.

Comments are closed.