Συναγερμός στα σύνορα του Έβρου- Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τρίτη υπό την προεδρία Μητσοτάκη

0

H φύλαξη των συνόρων στον Έβρο είναι το βασικό θέμα της αυριανής τακτικής συνεδρίασης του του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο οποίο θα προεδρεύσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα η Τουρκία διευρύνει τον υβριδικό πόλεμο στα σύνορα του Έβρου και όχι μόνο.
Η ελληνική κυβέρνηση, διά του υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, ανακοίνωσε πως ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά 80 χιλιόμετρα.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο 1.500 μετανάστες προσπάθησαν από τον Έβρο να εισβάλλουν στην Ελλάδα την προηγούμενη Πέμπτη.
«Μέσα σε ένα 24ωρο και κυρίως βραδινές ώρες επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα 1.500 μετανάστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.
Όπως δήλωσε ο υπουργός τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μεγάλη κλιμάκωση στο φαινόμενο με τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών. «Έχουμε συλλάβει 60 διακινητές αλλοδαπούς τις τελευταίες ημέρες που είχαν στημένα κυκλώματα να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα μας», πρόσθεσε ο ίδιος.
Εξήγησε ότι οι διακινητές προσπαθούν ιδίως το καλοκαίρι, που τα νερά του ποταμού πέφτουν, να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε νησίδες.
«Μερικοί θέλουν την ελληνική αστυνομία να κάνει τους βαρκάρηδες», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέροντας παράλληλα ότι «πρέπει να σταματήσουν να ονειρεύονται ότι θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα τα κάνουμε ξέφραγο αμπέλι».

Share.

Comments are closed.