Ανεπανάληπτο νταμπλ η Ντρισμπιώτη, «χρυσή» και στα 20 χλμ. βάδην στο Μόναχο [Βίντεο]

0

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πέτυχε ένα ιστορικό νταμπλ, μετά τα 35 χλμ. θριάμβευσε και στα 20 χλμ. βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου.
Έτσι τέσσερις ημέρες μετά το χρυσό μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην, έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης και στα 20 χλμ. βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κάνοντας μία εξαιρετική κούρσα και διατηρώντας το χαμόγελο αλλά και τον ρυθμό της σε όλο τον αγώνα, τερμάτισε, υπό βροχή, στην πρώτη θέση.
Η Ντρισμπιώτη από τα πρώτα χιλιόμετρα προσπάθησε να ακολουθήσει το προπορευόμενο γκρουπ των 11 αθλητριών, στο 4ο χλμ. ακολουθούσε σε απόσταση επτά δευτερολέπτων, όμως από το 5ο «κόλλησε» με τις υπόλοιπες αθλήτριες.
Μετά το 8ο χλμ. η Ουκρανή, Λουντμίλα Ολιανόβσκα έκανε αλλαγή στο ρυθμό και στο 9ο χλμ. η Ντρισμπιώτη ήταν σε απόσταση επτά δευτερολέπτων από την προπορευόμενη αθλήτρια.
Στο 10ο χιλιόμετρο στην 10η θέση, ωστόσο ήταν σταθερά με το γκρουπ των αθλητριών που προπορεύονται
Πέρασε το 14ο χιλιόμετρο στην 5η θέση σε 1.03.02, πολύ κοντά στην προπορευόμενη αθλήτρια, που είναι στη 1ώρα 03.00
Περίπου τρία χιλιόμετρα πριν το φινάλε η τριάδα που είχε σχηματιστεί ήταν Ντρισμπιώτη, Ζιέμπλο (Πολωνία) και Φιγκέ (Γερμανία) έχοντας πάρει διαφορά από τις υπόλοιπες.
Μετά το 17ο χλμ. η Ντρισμπιώτη έκανε την καθοριστική αλλαγή και στο 18ο χλμ πέρασε 1η με 1ώρ.20:27, πήρε διαφορά τεσσάρων δευτερολέπτων από την Ζντζιέλμπο, η μόνη που προσπάθησε να ακολουθήσει.
Όμως η Ντρισμπιώτη δεν πιανόταν, κράτησε διαφορά επτά δευτερολέπτων στο 19ο χλμ. και δίνοντας τη δική της περάσταση μέσε στη βροχή τερμάτισε πρώτη με νέο ατομικό ρεκόρ σε 1ώρ.29:03.
Την ίδια στιγμή η Χριστίνα Παπαδοπούλου τερμάτισε στην 12η θέση, ενώ θυμίζουμε πως τη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό, ο οποίος δεν της επιτρέπει να κυνηγήσει τους χρόνους που θα ήθελε.
Δεύτερη τερμάτισε η Καταρίνα Ζιεμπλό με χρόνο 1:29:20, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε σε 1:29:25.

Δείτε σε βίντεο τον τερματισμό της Αντιγόνης Ντρισπιώτη και τις δηλώσεις που ακολούθησαν

Share.

Comments are closed.