Η Κατερίνα Στεφανίδη έγραψε ιστορία στο άλμα επί κοντώ – «Επανεκκίνηση το ασημένιο μετάλλιο» [βίντεο]

0

Η Κατερίνα Στεφανίδη μετράει τέσσερα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου από  βράδυ, 17 Αυγούστου, μετράει κάτι που έχει πετύχει μόνο εκείνη στην ιστορία του άλματος επί κοντώ. Είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια (γυναίκα ή άνδρας) με τέσσερα μετάλλια στον στίβο σε μία διοργάνωση, αλλά και η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του επί κοντώ γενικότερα με τέσσερα μετάλλια στην συγκεκριμένη διοργάνωση.
Αν και ήθελε όσο τίποτε άλλο ένα τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) έκανε λόγο για «επανεκκίνηση στην καριέρα της» με το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Μόναχο.
Η κατάταξη του τελικού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο

 1. Μούρτο (Φινλανδία) 4,85μ.
 2. Στεφανίδη 4,75μ.
 3. Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,75μ.
 4. Χολμ (Δανία) 4,55μ.
 5. Μόζερ (Ελβετία) 4,55μ.
 6. Μπονέν (Γαλλία) 4,55μ.
 7. Μπρούνι (Ιταλία) 4,55μ.
 8. Κόντερι (Μ.Βρετανία) 4,55μ.
 9. Κουκ (Μ.Βρετανία) 4,40μ.
 10. Σεβριέ (Γαλλία) 4,40μ.
 11. Λαμπέλα (Φινλανδία) 4,40μ.
 12. Ρέτζιους (Νορβηγία) 4,25μ.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για το τέταρτο σερί μετάλλιο. Αισθάνομαι σαν ένα νέο ξεκίνημα, όπως όταν όλα άρχισαν στη Ζυρίχη με το ασημένιο το 2014. Μία επανεκκίνηση με ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήρθαμε για να κάνουμε καλύτερη επίδοση στη σεζόν,» δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ.
Και συνέχισε: «Για ακόμη μια φορά οι συνθήκες δεν με ευνόησαν. Θεωρούσα αντίπαλο τη Σλοβένα (σ.σ. Τίνα Σούτεϊ), αλλά η Φινλανδή (Βίλμα Μούτο) δεν επηρεάστηκε από τις συνθήκες, αφού ήταν πιο μεγαλόσωμη. Νομίζω έκανε τον αγώνα της ζωής της, με 20 πόντους ατομικό ρεκόρ. Όταν έρχεσαι σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα, στόχος είναι το βάθρο. Τα πήγαν καλά και τα παιδιά που δεν πήραν μετάλλιο. Η Σούτει τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά. Έκοψε το χέρι της βαθιά και τώρα πάει στο νοσοκομείο για ράμματα. Της είπα ‘πώς κατάφερες και αγωνίστηκες;’ Και στα χαμηλά ύψη ανέβηκε ο μέσος όρος. Σε σχέση με το πόσο κακές ήταν οι επιδόσεις φέτος, σήμερα έγινε… Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Καταλαβαίνω τη Μούρτο, που είχε κάνει κι αυτή παγκόσμιο ηλικιακό ρεκόρ, είχε δείξει καλά στοιχεία. Την είχα δει στο Γιουτζίν. Είναι πολύ ψηλή, μεγαλόσωμη, με μεγάλα κοντάρια, πολύ υπολογίσιμη για το μέλλον».
Για τα τέσσερα μετάλλια που έχει κατακτήσει σε Ευρωπαϊκό και για τα ταλέντα στην Ελλάδα, η Κατερίνα Στεφανίδη απάντησε: «Δεν ξέρω αν είναι απίστευτο. Νομίζω γίνεται πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα στα τεχνικά αγωνίσματα. Ακόμη και στο βάδην, το οποίο είναι αντοχής, αλλά θεωρώ το πιο τεχνικό από τα αγωνίσματα αντοχής. Γι’ αυτό βγαίνουν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Μίλτος Τεντόγλου».

Δείτε βίντεο με το άλμα του ασημένιου μετάλλιο στο επί κοντώ της Κατερίνα Στεφανίδη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καθώς και τις δηλώσεις που ακολούθησαν

Share.

Comments are closed.