Ο Ολυμπιακό πήρε την πρόκριση, στα πλέι-οφ του Europa League, στα πέναλτι [Βίντεο]

0

Ο Ολυμπιακός κατάφερε, έστω και στα πέναλτι, να πάρει την πρόκριση για τα πλέι-οφ του Europa League και ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη συμμετοχή του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και τη φετινή σεζόν.
Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Σλόβαν Μπρατισλάβα με 4-3 στη «ρώσικη ρουλέτα», αφού το 90λεπτο έληξε 1-1 (όπως και το ματς της περασμένης εβδομάδας στο Φάληρο) και η παράταση 2-2.
Στον κανονικό αγώνα, ο Ζινκερνάγκελ άνοιξε το σκορ στο 54΄, αλλά ο Σάπονιτς ισοφάρισε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην παράταση, όπου οι Σλοβάκοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αμπένα, ο Αγκιμπού Καμαρά ξανάδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» στο 101΄, για να «απαντήσει» στο 108΄ ο Γκριν.
Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τον Απόλλωνα Λεμεσού (18/8 στην Κύπρο και 25/8 στο «Γ. Καραϊσκάκης») διεκδικώντας ένα εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης, ακόμη κι αν αποκλειστούν όμως, θα συνεχίσουν στο Europa Conference League.
Στη διαδικασία των πέναλτι τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Κούντε έστειλε τη μπάλα άουτ και η Σλόβαν προηγήθηκε 2-0.
Η άστοχη εκτέλεση του Κούτσκα επανέφερε την ισορροπία και η απόκρουση του Βατσλίκ στο σουτ του Τσακβετάτζε έδωσε το δικαίωμα στον Ματιέ Βαλμπουενά να στείλει τον Ολυμπιακό στα πλέι-οφ του Europa League.
Η σειρά των πέναλτι:
Ραμίρες 1-0 –
Κούντε άουτ
Σάπονιτς 2-0
2-1 Μπουχαλάκης
Κούτσκα άουτ
Μασούρας 2-2
Γκριν 3-2
Αβιλά 3-3
Τσακβετάτζε αποκρ.
Βαλμπουενά 3-4
Διαιτητής: Νίμπεργκ (Σουηδία)
Κίτρινες: Αμπένα, Γκριν – Σισέ, Κούντε, Τικίνιο, Βατσλίκ, Μανωλάς
Κόκκινη: Αμπένα (90+7΄, 2η κίτρινη)
Οι συνθέσεις:
ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο (69΄ Αγκμπο), Πάουσεκ (90΄ Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90΄ Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμραλ (85΄ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (69΄ Σάπονιτς), Γκριν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα (85΄ Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (68΄ Αγκ. Καμαρά), Ελ Αραμπί (68΄ Τικίνιο / 91΄ Κανέ / 110΄ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (80΄ Μανωλάς)

Δείτε τα Highlights του αγώνα Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός

Share.

Comments are closed.