Γιώργος Παπανδρέου: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η δήλωση Αθανασίου

0

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου πήρε θέση σχετικά με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, αναφορικά με τις υποκλοπές και τους μουσουλμάνους βουλευτές
Με μια μακροσκελή του ανάρτηση στα social media, ο Γ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι η δήλωση αυτή: «υπονομεύει κάθε έννοια δημοκρατικού πολιτεύματος που στηρίζεται στην ισοτιμία και την ισονομία, στο σεβασμό και την προστασία των δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων»  και παράλληλα προσθέτει ότι: «η δημοκρατία δεν μπορεί να εδράζεται στην αυθαίρετη ερμηνεία των δικαιωμάτων του πολίτη και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του, ούτε και στον διαχωρισμό τους ανάλογα με τη θρησκεία, την πολιτική άποψη ή την εθνοτική καταγωγή τους».
Τέλος ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι: «Οι Δημοκρατίες εδράζονται στην ισότιμη ισχύ και εφαρμογή του νόμου για όλους και όχι στον νόμο των ισχυρών και των εκάστοτε κυβερνώντων».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου.
«Η δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.
Υπονομεύει κάθε έννοια δημοκρατικού πολιτεύματος που στηρίζεται στην ισοτιμία και την ισονομία, στο σεβασμό και την προστασία των δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η δημοκρατία δεν μπορεί να εδράζεται στην αυθαίρετη ερμηνεία των δικαιωμάτων του πολίτη και των εκλεγμένων αντιπροσώπων του, ούτε και στον διαχωρισμό τους ανάλογα με τη θρησκεία, την πολιτική άποψη ή την εθνοτική καταγωγή τους.
Οι Δημοκρατίες εδράζονται στην ισότιμη ισχύ και εφαρμογή του νόμου για όλους και όχι στον νόμο των ισχυρών και των εκάστοτε κυβερνώντων.
Η δήλωση του Αντιπροέδρου της Βουλής, επιβαρύνει περαιτέρω τις ευθύνες της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων.
Υπονομεύει και την ενότητα της Ελληνικής κοινωνίας σε μια εποχή που η χώρα μας πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις και να ενεργοποιήσει όλες τις κοινωνικές της δυνάμεις για ουσιαστικές αλλαγές.
Οι δηλώσεις αυτές βλάπτουν σοβαρά και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ενώ είναι πολλοί που θα θελήσουν να τις αξιοποιήσουν για να κατηγορήσουν την Ελλάδα για διακρίσεις απέναντι σε Έλληνες και μουσουλμάνους.
Η Ελληνική κοινωνία δεν μπορεί – και δεν πρέπει, να ανεχτεί οποιονδήποτε διαχωρισμό.
Όταν τέτοιου είδους αντιλήψεις και πρακτικές δε, προέρχονται από αντιπροσώπους του Κοινοβουλίου, τότε η καταδίκη δεν αρκεί, αλλά χρειάζεται και άμεση αντίδραση παραδειγματικού χαρακτήρα, με σκοπό να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.
Αναρωτιέται κανείς, αν η ηγεσία της κυβέρνησης της ΝΔ, κατανοεί τον λάθος δρόμο που άνοιξε με τις επιλογές της

Share.

Comments are closed.