«Ναι» στην πρόταση Τσίπρα για έκτακτο άνοιγμα της Βουλής – Ανοίγει στις 22 Αυγούστου για τις παρακολουθήσεις

0

Η κυβέρνηση κάνει δεκτό το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων.
Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε: «η Κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει με σοβαρότητα ό,τι απαιτείται σε θεσμικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη διερεύνηση της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε την Κυβέρνηση για το αίτημα του κ. Τσίπρα για τη διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερησίας διάταξης για το θέμα αυτό στην Ολομέλεια.
Η Κυβέρνηση συμφωνεί στην επίσπευση του ανοίγματος της Βουλής στις 22 Αυγούστου και τον ορισμό της συζήτησης αυτής εντός εκείνης της εβδομάδας. Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια της Βουλής είχε αρχικά προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου
».

Έτσι λοιπόν η Βουλή θα ανοίξει στις 22 Αυγούστου αντί για 31 Αυγούστου που ήταν προγραμματισμένη, για να συζητήσει το θέμα των υποκλοπών

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα ζητώντας να ανοίξει η Βουλή και να συζητήσει το θέμα των παρακολουθήσεων.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τον ενημέρωσε ότι κατέθεσε επιστολή με την οποία ζητά την διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ.
Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα τονίζει: «η πολιτική ζωή της χώρας βιώνει μια από τις κρισιμότερες στιγμές της στη Μεταπολιτευτική περίοδο» και «ο Πρωθυπουργός εκμεταλλευόμενος το ότι διάγουμε περίοδο θερινών διακοπών επιχείρησε να αποφύγει την αναγκαία διαδικασία εκτενούς και δημόσιας λογοδοσίας στο χώρο που είναι το φυσικό περιβάλλον αυτής, δηλ. στη Βουλή και επέλεξε να απευθύνει διάγγελμα μέσω βιντεοσκοπημένης εξαγγελίας με προετοιμασμένο κείμενο».

 

Share.

Comments are closed.