Η συνδικαλιστική παράταξη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την «ακατανόητη η εμμονή του υπουργείου Παιδείας στη διατήρηση της υποχρεωτικής παραμονής για δύο χρόνια στον τόπο διορισμού προκειμένου οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, να θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης» και ζητά «από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έστω αυτή την ύστατη ώρα να ακούσει την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων καταργώντας την τιμωρητική διάταξη για υποχρεωτική διετή παραμονή τους στην περιοχή διορισμού τους από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στους τόπους συμφερόντων τους»
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΚ
«Είναι ακατανόητη η εμμονή του υπουργείου Παιδείας στη διατήρηση της υποχρεωτικής παραμονής για δύο χρόνια στον τόπο διορισμού προκειμένου οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, να θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης.
Το συγκεκριμένο μέτρο δεν εξυπηρετεί καμία παιδαγωγική, διοικητική η άλλη λειτουργία.
Αντίθετα προκαλεί ανισότητες σε βάρος των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών επειδή:
Εγείρει όμως και ένα ζήτημα απαράδεκτης αντιμετώπισης από την Πολιτεία ανθρώπων που για πολλά χρόνια έχουν διατρέξει την Ελλάδα καλύπτοντας στην ουσία ως αναπληρωτές οργανικά κενά και υπηρετώντας έτσι, όχι για δύο αλλά για περισσότερα χρόνια την οργανική τους θέση σε δυσπρόσιτες περιοχές.
Το Υπουργείο επιμένει στη διατήρηση αυτής της χωρίς νόημα ρύθμισης που στην ουσία μετατρέπεται σε τιμωρία, τη στιγμή μάλιστα που όλες οι ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ) τάσσονται υπέρ της κατάργησής της.
Σαφώς και επιθυμούμε τα σχολεία μας στις παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές να είναι πλήρως στελεχωμένα. Για αυτό το λόγο ζητάμε μόνιμους διορισμούς έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά σε όλα τα σχολεία της επικράτειας. Τα σχολεία αυτά θα πρέπει να στελεχωθούν με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό το οποίο θα θέλει να παραμείνει σε αυτές τις περιοχές οικειοθελώς μέσω γενναίων οικονομικών κινήτρων και όχι μόνο. Τέτοια κίνητρα μπορεί να είναι επιδότηση αγοράς κατοικίας, αυξημένα επιδόματα παραμεθόριων περιοχών, εξασφάλιση ποιοτικών δωρεάν υπηρεσιών υγείας.
Οι συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών είναι συνθήκες μάθησης για τους μαθητές μας! Και αυτές οι συνθήκες επιδεινώνονται όταν ο εκπαιδευτικός βρίσκεται τιμωρητικά και άδικα μακριά από την οικογένειά του και τον τόπο μόνιμης κατοικίας του
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έστω αυτή την ύστατη ώρα να ακούσει την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων καταργώντας την τιμωρητική διάταξη για υποχρεωτική διετή παραμονή τους στην περιοχή διορισμού τους από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στους τόπους συμφερόντων τους.»
Η δέσμευση του δημάρχου Μάριου Ψυχάλη και της διοίκησης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για…
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών,…
Μπορεί στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού στην παιδεία οι κυβερνητικές επιδόσεις να μην είναι καλές,…
Σύμβολο αντίστασης των γυναικών στο Ιράν κατά των αυστηρών κανόνων του Ιράν έγινε η φοιτήτρια…
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δήμου Χαλανδρίου «1940-1950, η μεγάλη δεκαετία», στο πλαίσιο…
Ο επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» Χάρης Ρώμας, με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής…