Θεοδωρικάκος: Νέα 10ετή διαβατήρια χωρίς επιπλέον κόστος

0

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 989 και στον δημοσιογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, αναφέρθηκε στον διπλασιασμό της διάρκειας ισχύος των διαβατηρίων από την 1η Σεπτεμβρίου χωρίς επιπλέον κόστος για τους πολίτες.
«Οι πολίτες χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω θα έχουν νέα διαβατήρια 10ετους διάρκειας. Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης και έχει πάρει έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε: «Ο προηγούμενος νόμος προέβλεπε την καταβολή περίπου 4,4 ευρώ χαρτόσημο για κάθε πρόσθετο χρόνο. Αυτή η οικονομική επιβάρυνση δεν θα ισχύσει για την επιπλέον διάρκεια».
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή η ρύθμιση με την οποία αυξάνεται η διάρκεια ισχύος των διαβατήριων στα 10 χρόνια από 5 που ίσχυε έως τώρα. Η ρύθμιση αυτή συμπεριλήφθηκε   στο άρθρο 87 του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση των Αστυνομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, με τίτλο «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».  Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι παραμένει αμετάβλητη η ισχύς των διαβατηρίων των ανηλίκων κάτω των 14 ετών, στα τρία (3) χρόνια.

Share.

Comments are closed.