Η Porsche μπαίνει στην Formula 1 εξαγοράζοντας το 50% της Red Bull

0

Οι πληροφορίες που ήθελαν την Porsche να εισέρχεται στον μαγικό κόσμο της Formula 1 επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με το αξιόπιστο βρετανικό περιοδικό Autosport, το οποίο αποκαλύπτει ότι οι Γερμανοί αποκτούν το 50% της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull.
Η Porsche βρίσκεται στον προθάλαμο της Formula 1 διατυπώνοντας επίσημα την πρόθεση να αποκτήσει το 50% της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull Racing.

Η πρόταση της Porsche αφορά στην Red Bull Technology, η οποία ωστόσο είναι ο κατασκευαστής του μονοθεσίου και βρίσκεται πίσω από αρκετές δραστηριότητες της αγωνιστικής ομάδας.
Η Porsche θα παρέχει δικούς της κινητήρες από το 2026, τους οποίους θα χρησιμοποιεί εκτός από τη Red Bull και η Alpha Tauri. Θυμίζουμε ότι η Red Bull ιδρύθηκε το 1997 ως Stewart Ford, στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Jaguar και ακολούθως εξαγοράστηκε από τη Red Bull.
Παράλληλα, προχωρούν οι συζητήσεις της Audi με την Sauber (Alfa Romeo) για εξαγορά του 75%. Υπενθυμίζεται ότι Porsche και Audi ανήκουν στο ίδιο βιομηχανικό γκρουπ.
Η συμφωνία ήταν να ανακοινωθεί στον απόηχο του GP της Αυστρίας επειδή η FIA θέλει να οριστικοποιήσει τους κανονισμούς που θα ισχύουν για τα συστήματα πρόωσης από το 2026.

Share.

Comments are closed.