Από ελληνικό νούμερο η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Ανδρουλάκη – Η υπόθεση έρχεται στη Βουλή

0

Μέσω ελληνικού τηλεφωνικού αριθμού έφτασε στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη το παραπλανητικό link που θα του υπέκλεπτε τα προσωπικά δεδομένα. Αυτό αποκάλυψε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος. «Στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του κ.Ανδρουλάκη μέσω SMS από τηλέφωνο στην Ελλάδα όσο ο κ. Ανδρουλάκης ήταν στην Ελλάδα» δήλωσε στα «Παραπολιτικά 90,1». «Το λινκ οδηγούσε σε ελληνική ιστοσελίδα που υπάρχει και σήμερα και προφανώς χρησιμοποιούνταν ως μάσκα, για να μπει το σύστημα Predator» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ανδρουλάκης δεν άνοιξε το ύποπτο λινκ καθώς είναι υποψιασμένος, δεδομένου ότι είχε «εκπαιδευτεί» στις Βρυξέλλες για το πως λειτουργούν τα συστήματα των υποκλοπών προσωπικών δεδομένων (Pegasus, Predactor κλπ) γεγονός που απασχολεί έντονα την ΕΕ. Υπενθυμίζεται ότι έχουν βρεθεί υπό παρακολούθηση τα τηλέφωνα του Μακρόν, της Μέρκελ και άλλων ηγετών.
Πάντως το μοναδικό κινητό ευρωβουλευτή όπου εντοπίστηκε απόπειρα υποκλοπής ήταν του κ. Ανδρουλάκη ενώ ερευνήθηκαν τα κινητά περίπου 200 ευρωβουλευτών.

Κώστας Καραμανλής: Έγινε απόπειρα να τον χακάρουν
«Ακούω με προσοχή αυτά που είπε ο κ. Ανδρουλάκης» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής στον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΙ. «Καταλαβαίνω ότι έγινε απόπειρα να τον χακάρουν με το σύστημα Predator. Υπάρχει σε ξένες μυστικές υπηρεσίες, δεν μπορώ να σας πως αν υπάρχει εδώ».

«Αυτό μας πάει πίσω σε εποχή που παρακολουθούσαν και την κυβέρνηση Καραμανλή» τόνισε. «Αφήνει μια άσχημη οσμή αυτή η ιστορία. Πρέπει η δικαιοσύνη να διερευνήσει μια τέτοια καταγγελία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόπειρα χακαρίσματος
Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του άφησε αιχμές ότι μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτό το πρωθυπουργικό γραφείο. «Η κυβέρνησή Μητσοτάκη αποδεικνύεται επικίνδυνη για στοιχειώδεις αξίες του κράτους δικαίου και της ίδιας της Δημοκρατίας» ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αναμένουμε σοβαρές εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη, μιας και από τις πρώτες αποφάσεις του ήταν να φέρει την ευθύνη της ΕΥΠ απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο. Τυχαίο;»

Η απάντηση από κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ
«Έχουν τρικυμία στο κρανίο, αν ισχυρίζονται ότι εμπλέκεται η κυβέρνηση σε τέτοια υπόθεση» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής. «Έχουμε δύο ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν που ασκεί σοβαρή και σκληρή αντιπολίτευση και έναν ΣΥΡΙΖΑ που ό,τι θυμάται χαίρεται».

Μα και από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι δεν ενθουσιάζονται από την ξαφνική υποστήριξη που τους προδφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν χρειαζόμαστε συνηγόρους, πολύ περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ για συνήγορο» τόνισε ο κ. Μάντζος.
Επιπλέον η Χαριλάου Τρικούπη εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην δικαιοσύνη που θα διερευνήσει την μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη. Επιπλέον η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ καταθέτει επίσημο αίτημα στη Βουλή, ώστε ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ερωτηθεί για όλες τις πτυχές του θέματος. «Δε θα σταματήσουμε αν δεν πάρουμε πειστικές απαντήσεις, δε θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν σε ομηρία τη Δημοκρατία μας» τόνισε ο κ.Μάντζος.

Η επίσημη θέση της κυβέρνησης
Η μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη σχετικά με την απόπειρα χακαρίσματος του κινητού, από κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης «επιβάλλεται να διερευνηθεί άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη» όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Παράλληλα, κάθε αρμόδια αρχή της ελληνικής Πολιτείας οφείλει να συνδράμει, με την τεχνογνωσία της και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διερεύνηση και διαλεύκανση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Ανδρουλάκη, τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε.

Share.

Comments are closed.