Δύο νέα οχήματα συλλογής στερεών βιοαποβλήτων καφέ κάδους στον Δήμο Βριλησσίων από την Περιφέρεια Αττικής

0

Με δύο ακόμη σύγχρονα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους ειδικής ανακύκλωσης ενισχύθηκε ο Δήμος Βριλησσίων, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από την Περιφέρεια Αττικής.
Ο νέος εξοπλισμός έρχεται να ενισχύσει τον στόλο του δήμου, ο οποίος ήδη σημειώνει σημαντικές επιδόσεις στην ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων και διανέμεται με χρήματα που αντλεί η περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση σε δήμους και πολίτες.
Την παράδοση του εξοπλισμού στον δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στη διαδικασία διανομής αλλά και την άριστη συνεργασία με τους δήμους της Αττικής. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι «ενισχύουμε με εξοπλισμό συλλογής βιοαποβλήτων έναν δήμο που έχει πρωτεύσει στη διαχείριση των απορριμμάτων και στα ζητήματα της ανακύκλωσης, τον Δήμο Βριλησσίων, με έναν δήμαρχο που έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα του περιβάλλοντος, τον Ξένο Μανιατογιάννη. Είμαι σίγουρος ότι ως ένας από τους δήμους που πρώτευσαν στην ανακύκλωση κατά το προηγούμενο έτος θα συνεχίσει να σημειώνει θετικές επιδώσεις και το 2022».
Από την πλευρά του ο κ. Μανιατογιάννης επισήμανε πως «η φιλοσοφία μας για τη διαχείριση απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία συνεχίζεται και οι ευθύνες είναι ακόμη μεγαλύτερες. Με την περιφέρεια έχουμε κοινό στόχο, νομίζω ότι τώρα τον πήχη τον ανεβάζουμε από κοινού ακόμη πιο ψηλά».

Share.

Comments are closed.