ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Το άγνωστο παρασκήνιο του “όχι” του Ανδρουλάκη στη Χριστοφιλοπούλου για την πρόταση Μητσοτάκη

0

Και ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης νοσούσε από κορονοϊό, ευρισκόμενος στην προβλεπόμενη καραντίνα, μια “φίλη” από τα… παλιά που είχε καιρό να την ανταμώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αφού δεν έδωσε το “παρών” ούτε στο συνέδριο του κόμματος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ζήτησε να τον ενημερώσει για την τιμητική πρόσκληση που έλαβε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να αναλάβει επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Μέσω Skype έγινε το τετ-α-τετ των δύο, με την κυρία Χριστοφιλοπούλου –σύμφωνα με πληροφορίες− να υπεραμύνεται του τιμητικού χαρακτήρα της πρωθυπουργικής πρότασης και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να την ενημερώνει πως δεν έχει το “πράσινο φως” από το κόμμα της. Σήκωσε πολλή σκόνη η εν λόγω εξέλιξη, καθώς υπήρξαν αντικρουόμενες διαρροές σε δημοσιογραφικά γραφεία για την κατάληξη του “ραντεβού” Ανδρουλάκη- Χριστοφιλοπούλου, όχι με ευθύνη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως διευκρινίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Το “θετικός επί της αρχής”, που αποδόθηκε σε κάποια δημοσιεύματα ως… αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ενημέρωση Χριστοφιλοπούλου , πόρρω απέχει από τις προθέσεις του, προφανώς. Για αυτό και στελέχη του ΠΑΣΟΚ διευκρινίζουν γιατί είπε “όχι” το ΠΑΣΟΚ στην κυρία Χριστοφιλοπούλου:

  1. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, απηχεί όμως την αντίληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του απλού κόσμου όχι μόνο της παράταξης, αλλά και ευρύτερα: Να μη γίνονται deals κορυφής για θέσεις. Προκρίνουμε τη δημόσια διαβούλευση opengov, η οποία θα προσελκύσει υποψηφίους εντός και εκτός Ελλάδας, όχι με την αντίληψη του μοιράσματος καρεκλών.
  2. Αυτές είναι πονηρές τακτικές που στοχεύουν να βάλουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη λογική ότι είναι ένα μόνιμο συμπλήρωμα. Θέλουν τις ψήφους και στελέχη που ήταν στον χώρο μας, αλλά όχι τις πολιτικές μας προτάσεις και το αξιακό μας πλαίσιο. Όποιο στέλεχος νιώθει στον χώρο μας, πρέπει πρωτίστως να έχει τις ίδιες αντιλήψεις.
  3. Αν θέλει η Ν.Δ. τέτοιες “συμφωνίες”, ας το κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το έκαναν πρόσφατα στην επιλογή μελών του ΑΣΕΠ. Η εντολή των πολιτών αλλά και η απόφαση του συνεδρίου μας είναι να γίνει ξανά το ΠΑΣΟΚ η μεγάλη προοδευτική παράταξη. Όλοι πρέπει να ξέρουν ότι αυτή είναι η αρχή μας και δεν θα την αλλάξουμε.
  4. Η πρόταση που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Διάσκεψη των Προέδρων είναι να γίνει δημόσια διαβούλευση τύπου opengov με κατάθεση βιογραφικών.

Αναδημοσίευση από το Capital.gr

Share.

Comments are closed.