«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» – Αγία Παρασκευή: Ανεξήγητη βιασύνη του Β. Ζορμπά  να αποδεσμεύσει ακίνητο στο Κοντόπευκο

0

Κατακαλόκαιρο, χωρίς καμία συνεννόηση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατά την πάγια τακτική του, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 20 Ιουλίου και απαίτησε να ψηφιστεί η άρση απαλλοτρίωσης ακινήτου στο Κοντόπευκο που είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος βρεφονηπιακού σταθμού. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι υπάρχουν και άλλοι χώροι στην Αγία Παρασκευή που θα πρέπει να αποδεσμευθούν και να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.
Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Μυλωνάκης πρότεινε στον κ. Ζορμπά να υπάρξει άμεσα συνάντηση με όλες τις παρατάξεις, όπου η διοίκηση θα παρουσιάσει τους χώρους που κρίνει ότι πρέπει να αποδεσμευτούν και αφού υπάρξει συμφωνία, το θέμα να έρθει συνολικά στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Με τη γνωστή του έπαρση, ο κ. Ζορμπάς όχι απλώς απέρριψε την πρόταση της παράταξής μας, αλλά απείλησε και τους δημοτικούς συμβούλους ότι, εάν δεν ψηφίσουν την εισήγησή του, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πιθανούς καταλογισμούς!
Παρά τις απειλές του, το Σώμα καταψήφισε την εισήγηση της διοίκησης, γεγονός που έβγαλε εκτός εαυτού (γιατί άραγε;) τους αντιδημάρχους Ελένη Δάβαρη και Βασίλη Σάρκουλα, οι οποίοι και επιτέθηκαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά των δημοτικών συμβούλων που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το θέμα!
Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Γ. Μυλωνάκης δήλωσε:
«Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, με αιφνιδιαστικό τρόπο, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τις υπόλοιπες παρατάξεις, προσπάθησε να εκβιάσει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων. Παρά το γεγονός ότι του προτείναμε να δούμε το θέμα των χώρων που έχουν δεσμευτεί από τον Δήμο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, λαμβάνοντας μια συνολική απόφαση, εκείνος επέλεξε να δυναμιτίσει το κλίμα. Κάτι που έχει επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν…
Δεν γνωρίζουμε γιατί ο δήμαρχος θέλει άρον-άρον να αποδεσμεύσει τον συγκεκριμένο χώρο στο Κοντόπευκο. Κατανοούμε όμως τη βιασύνη του. Φαίνεται ότι άρχισε να συνειδητοποιεί αυτό που συζητά πλέον όλη η κοινωνία στην πόλη. Ότι, δηλαδή, είναι δήμαρχος με ημερομηνία λήξης και μάλιστα κοντινή…».

Share.

Comments are closed.