«Έφυγε» ο στενός συνεργάτης του Ανδρέα, Δημήτρης Αποστολάκης

0

«Έφυγε» χθες, σε ηλικία 88 ετών, από τη ζωή από πολυοργανική ανεπάρκεια ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Αποστολάκης.
Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας με προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.
Ο Δημήτρης Αποστολάκης ήταν πτέραρχος εν αποστρατεία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτικός. Διετέλεσε αρχηγός ΓΕΑ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και έμεινε γνωστός διότι επί των ημερών του πραγματοποιήθηκε η περίφημη «αγορά του αιώνα» (40 F16 από τους Αμερικανούς και 40 Mirage-2000 από τους Γάλλους).
Ο εκλιπών ήταν πολύ στενός φίλος με τον βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος στη συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
«Έφυγε από κοντά μας, ο Δημήτρης Αποστολάκης, πτέραρχος εν αποστρατεία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πρ. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στενός συνεργάτης και φίλος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Δημήτρης Αποστολάκης ήταν μια εμβληματική, χαρισματική προσωπικότητα που έβαλε την σφραγίδα του στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Άμυνα.
Αγωνίστηκε με συνέπεια για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και αποτάχθηκε για την αντιδικτατορική του δράση. Πίστευε στην κοινωνική δικαιοσύνη και την αξία του ανθρώπου ενώ η πορεία και το όραμα του θα αποτελούν πρότυπο εις το διηνεκές.
Διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένεια του και ήταν πάνω απ’ όλα άνθρωπος με ειλικρινή αγάπη και έγνοια για τον τόπο του και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.
Θα θυμάμαι πάντα την τελευταία συνομιλία μας στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Στην οικογένειά του και στους οικείους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια
».

Share.

Comments are closed.