Ξεκινά έρευνα για ποινικές ευθύνες για το θάνατο του 49χρονου – Ποιες είναι οι ποινές που έρχονται

0

Ποινές που αφορούν σε τουλάχιστον πέντε άτομα που υπηρετούν στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν από το Υπ. Υγείας, σήμερα, Δευτέρα.
Πρόκειται για πρόσωπα που υπηρετούν στο νοσοκομείο και οι ποινές σχετίζονται με την υπόθεση του θανάτου του Θοδωρή Νεμουτιάνου που κατέληξε την περασμένη Τετάρτη, όταν δεν έγινε δεκτός από το Νοσοκομείο όπου είχε απευθυνθεί για να ζητήσει ιατρική βοήθεια επειδή δεν εφημέρευε.
Η λίστα για με τις καρατομήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας
tempo24.news οι ποινές αλλά και οι αλλαγές προσώπων που υπηρετούν σε καίρια πόστα του Νοσοκομείου θα αρχίσουν να ανακοινώνονται από σήμερα και θα αφορούν σε πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση και για τα οποία κρίθηκε πως πρέπει να υποστούν συνέπειες.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ανάμεσα στη λίστα των «πέντε» είναι και η νοσηλεύτρια που συνομίλησε με τον 49χρονο και του ζήτησε να απευθυνθεί για το πρόβλημα της υγείας του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο το οποίο εφημέρευε.
Η συγκεκριμένη φέρεται να αντιμετωπίζει την ποινή της δυνητικής αργίας, ενώ από στο «κάδρο» των ευθυνών μπαίνει και δεύτερη νοσηλεύτρια η οποία βρισκόταν στο χώρο που επισκέφθηκε ο Θοδωρής Νεμουτιάνος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δεύτερη νοσηλεύτρια η οποία φέρεται ως εμπλεκόμενη στο περιστατικό, και  αντιεμωπίζει ποινή ανάλογα με την εργασιακή σχέση που έχει με το Νοσοκομείο
Παράλληλα καταλογίζονται ευθύνες σε πρόσωπα που βρίσκονται σε διευθυντικές και άλλες θέσεις του Νοσοκομείου, για τα οποία αναμένεται να ληφθούν μέτρα αντικατάστασής τους.
Στις έρευνες με συγκεκριμένες ενέργειες αντικατάστασης προσώπων μπαίνει η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, ενώ με την έναρξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αναμένεται να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες προσώπων που βρίσκονται και σε άλλες Υπηρεσίες του «Αγίου Ανδρέα»,  καθώς επίσης και σε παράγοντες που έχουν διοικητικές θέσεις.
Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει παραιτηθεί μετά από αίτημα του Υπουργού Υγείας ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Επέμβαση εισαγγελέα για το γεγονός
Πηγές του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις, ενώ εκτός από τις ποινές για όσους προκύψουν ευθύνες, θα δοθεί βαρύτητα στο σκέλος της αποτελεσματικής λειτουργίας του Νοσοκομείου σε σχέση με το χειρισμό σοβαρών περιστατικών όπως αυτό του 49χρονου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, παράλληλα με τις διοικητικές κυρώσεις, ξεκινά ήδη η έρευνα για τον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών κυρώσεων για τον θάνατο του Θοδωρή Νεμουτιάνου. Ήδη η Ασφάλεια Πατρών έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα με εντολή του Εισαγγελέα, την οποία ως γνωστόν την είχε ζητήσει πρώτο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Share.

Comments are closed.