Ο διευθυντής της CIA στην Αρμενία – Ξεκινούν εμπιστευτικές συζητήσεις για την Ουκρανία;

0

Αρμενικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο διευθυντής της CIA βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ερεβάν, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν αμερικανοί και ρώσοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας.
Με αναφορά σε καλά ενημερωμένες διπλωματικές πηγές, τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σε απροσδόκητη επίσκεψη του Διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) Γουίλιαμ Μπερνς (William J Burns) στο Ερεβάν το πρωί χθες Παρασκευή.
Η news.am μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, (Nikol Pashinyan) δέχθηκε τον επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Γουίλιαμ Μπερνς.
Οι δύο άντρες συζήτησαν θέματα σχετικά με τη διεθνή και περιφερειακή ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSS) της Αρμενίας και η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ερεβάν ούτε επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν αυτές τις πληροφορίες, σημειώνει ιστοσελίδα massispost.com.
Σύμφωνα, όμως, με τον αρμένιο πολιτικό επιστήμονα Τιγκράν Γριγκοριάν (Tigran Grigoryan), όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης το κύριο θέμα συζήτησης είναι η Ουκρανία, καθώς Αμερικανοί και Ρώσοι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα της Αρμενίας.


«Με βάση εξαιρετικά περιορισμένες πληροφορίες, μπορεί να υποτεθεί ότι το Ερεβάν επιλέχθηκε ως μέρος για κάποιου είδους μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, αφού, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες μου, Ρώσοι και Αμερικανοί εμπειρογνώμονες έφτασαν στο Ερεβάν για τον σκοπό αυτό. Επομένως, μπορώ να υποθέσω ότι η επίσκεψη του Μπερνς θα μπορούσε επίσης να εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο», σημείωνει ο Γκριγκοριάν.

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner