Power Pass: Δείτε τι επιστροφή θα πάρετε με βάση τα ποσά που αναρτήθηκαν

0

Στην εφαρμογή του Power Pass αναρτήθηκαν πλέον τα ποσά που θα λάβει κάθε πολίτης-δικαιούχος, ως αναδρομικά για τις αυξήσεις που προκάλεσε η ρήτρα αναπροσαρμογής στο διάστημα από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως και την 31η Μαΐου 2022.
Για να δείτε το ποσό που θα λάβετε από το Power Pass πρέπει να επισκεφτείτε την εφαρμογή στο vouchers.gov.gr και να επιλέξετε το εικονίδιο Power Pass. Στη συνέχεια συνδέεστε στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet. Μόλις συνδεθείτε, η εφαρμογή του Power Pass θα δείξει το ΑΦΜ σας (του Δικαιούχου) και θα εμφανίζει την αίτηση ως «Υπό Εκκαθάριση» και παράλληλα εκεί θα δείτε και το Εκκαθαρισθέν Ποσό
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτήθηκαν σήμερα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατομμύρια. Επομένως, αν δεν δείτε στην εφαρμογή το ποσό εκκαθάρισης τότε είστε ένας από τους 600.000 που θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε χθες ότι οι πληρωμές για το Power Pass θα ξεκινήσουν εντός των ημερών.
Συγκεκριμένα, είπε ότι «ο στόχος είναι μέχρι τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η επιστροφή των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο κάθε ένας θα πάρει το σύνολο του ποσού (σ.σ. δηλαδή εφάπαξ, σε μία δόση), όμως η επιστροφή στους λογαριασμούς θα γίνει σταδιακά, καθώς είναι εκατομμύρια οι δικαιούχοι».
Από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών μαθαίνουμε ότι: «ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 15/07, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022», ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών».

Share.

Comments are closed.