Real FM: Δύο οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης – Είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά με κουκούλες

0

Δύο φέρονται να είναι οι δράστες του εμπρησμού στο κτίριο που στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Realfm 97,8, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία.
Οι δράστες, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορούσαν μαύρα ρούχακουκούλες και γάντια.
Η φωτιά ξεκίνησε από τον όροφο όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός, με τα εξωτερικά ασανσέρ και τον εξαερισμό να λειτουργούν ως καμινάδα και να μεταφέρουν την πυρκαγιά μέσω των καλωδιώσεων στα γραφεία του 3ου ορόφου.

Γιατί η φωτιά στον Real FM πήρε τόσο γρήγορα διαστάσεις
Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος
εξήγησαν ότι, παρά το γεγονός ότι έφτασαν οι δυνάμεις μέσα σε τέσσερα περίπου λεπτά από την ώρα που ενημερώθηκαν, η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις, αφού είχε μεταδοθεί πολύ γρήγορα.

Αυτό συνέβη καθώς μετά την έκρηξη, στην είσοδο, πήρε φωτιά κανάλι στο οποίο περνούσαν καλωδιώσεις, βρίσκοντας εκτόνωση στον τρίτο όροφο, εκεί όπου στεγάζονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας. Μεγάλες είναι οι ζημιές που υπέστη και ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν πως ήταν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, αφού τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν από μπροστά το κτίριο, δηλαδή από την Κηφισίας, λόγω του αύλειου χώρου.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση στον Real Group
Σύσσωμη καταδίκη από το πολιτικό σύστημα για την εμπρηστική επίθεση που προκάλεσε εκτενείς καταστροφές στα γραφεία όπου στεγάζονται η Real News και ο Real FM.

Tη συμπαράστασή του, αλλά και την διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Στην ίδια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι «κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα».
Την εμπρηστική επίθεση στον Real FM καταδικάζει με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας. «Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη», γράφει.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη» έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα». Το ΚΚΕ εκφράζει την «αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
Μήνυμα, με το οποίο καταδικάζει την επίθεση στο Real Group, απέστειλε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης. «Η επίθεση στα γραφεία του Real Group με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας σε όλες και όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους της εφημερίδας Real και του ραδιοφώνου RealFm», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα.

Share.

Comments are closed.