Αυτά είναι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου που θα δικάσουν τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

0

Έγινε στη Βουλή η κλήρωση για τη σύνθεση των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου που θα δικάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Το Ειδικό Δικαστήριο θα αποτελείται από 13 τακτικά μέλη, 6 αναπληρωματικά, εισαγγελέα και τον αναπληρωτή του.
Τακτικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν οι: Μυρσίνη Παπαχίου, Μαρία Μουλιανιτάκη, Ανθή Γκάμαρη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ελένη Φραγκάκη, Βασιλική Ηλιοπούλου.
Αναπληρωματικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν οι εξής: Μαρία Κουβίδου, Γιώργος Κόκορης, Κατερίνα Κρυσταλίδου
Τακτικά μέλη του ειδικού δικαστηρίου από το ΣτΕ κληρώθηκαν οι εξής: Βασίλειος Αραβαντινός, Νικόλαος Σκαρβέλης, Σοφία Βιτάλη, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Όλγα Ζύγουρα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου.
Αναπληρωματικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου από το ΣτΕ κληρώθηκαν οι: Παναγιώτης Τσούκας, Χρήστος Λιάκουρας, Άννα Καλογεροπούλου.
Χρέη εισαγγελέα αναλαμβάνει η Όλγα Σμυρλή και αναπληρωματική της θα είναι η Αριστέα Θεοδόση.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ .Παπαγγελόπουλος εγκαλείται για τα αδικήματα της κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος για τη μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ για τον κ. Κουρουμπλή, αλλά και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ’ εξακολούθηση για πιέσεις που άσκησε σε δικαστές (Ράϊκου, Αθανασίου, Τσατάνη).

Share.

Comments are closed.