Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα [Βίντεο]

0

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα.
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από το προφίλ του στο Facebook.
«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ»

H Ντίνα Κώνστα έπασχε από άνοια και ζούσε σε ίδρυμα για ηλικιωμένους.
Η Ντίνα Κώνστα είχε μεγάλη πορεία στα καλλιτεχνικά δρώμενα από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, σε τηλεόραση και θέατρο.
Ένας από τους ρόλους που σημάδευσαν για πάντα την καριέρα της γνωστής ηθοποιού ήταν αυτός της «Ντένης Μαρκορά» στη σειρά «Δύο Ξένοι», με τις ατάκες της να χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα.

Ποια ήταν η Ντίνα Κώνστα
Η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε, εκτός από τους «Δύο Ξένους», ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Δείτε βίντεο από τη σειρά «Δύο Ξένοι»

Share.

Comments are closed.