Θεσσαλονίκη: Ξεφτίλα – Ακυρώθηκε μεταμόσχευση ύπατος στο Ιπποκράτειο λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

0

Ένα περιστατικό που προκαλεί αντιδράσεις  και καταδυκνύει το χάλι του ΕΣΥ συνέβη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου ακυρώθηκε μία μεταμόσχευση ήπατος λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, το μόσχευμα, που ανήκε σε έναν 27χρονο Κύπριο, έφτασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα και σήμερα, Σάββατο, ήταν προγραμματισμένη να γίνει η επέμβαση στον συμβατό λήπτη.
Όμως, δυστυχώς, το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης των αναισθησιολόγων που ταλανίζει εδώ και καιρό τα νοσοκομεία της πόλης, ανάγκασε το Ιπποκράτειο να ακυρώσει τη μεταμόσχευση.
Έπειτα από συνεννόηση με το Λαϊκό νοσοκομείο της Αθήνας το μόσχευμα μεταφέρθηκε εκεί.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στο ένα από τα τέσσερα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τις 12 χειρουργικές κλινικές και τις πολλές εξειδικευμένες μονάδες έχουν απομείνει μόνο εννέα αναισθησιολόγοι από τους 40 που έπρεπε να καλύπτουν τις θέσεις.
Μάλιστα, σε έναν χρόνο έχουν βγει 10-12 άγονες θέσεις αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο από τις προκηρύξεις του υπουργείου Υγείας.
Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ της το Voria.gr, ήδη οι εφημερίες βγαίνουν με κενά, ενώ οι χειρουργικές μονάδες θα παραλύσουν τις επόμενες μέρες, καθώς λήγουν οι διατάξεις του νόμου για τα έκτακτα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας.

Share.

Comments are closed.