Παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη για τη σκευωρία Novartis

0

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται με αμετάκλητο βούλευμα, για τη σκευωρία Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Αυτό αποφάσισε ύστερα από μακρά συνεδρίαση το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, κατά τη χθεσινή τελευταία μέρα του δικαστικού έτους, οπότε και αποχωρούν δύο μέλη του, λόγω συνταξιοδότησης.
Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται αναφορικά με το σκέλος της έρευνας της Novartis που αφορούσε τη στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.
Ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται ομόφωνα για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.
Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος, κατά πλειοψηφία.
Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο οι δύο πρώην επίκουροι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.
Επίσης, απαλλακτική είναι η πρόταση του Δικαστικού Συμβουλίου για τους εκδότες Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Φιλιππάκη καθώς και για τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα, οι οποίοι είχαν καταγγελθεί από τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Share.

Comments are closed.