Σαρηγιάννης: τα κρούσματα κορονοϊού θα φτάσουν τις 25.000 κορονοϊού έως τις 15 Ιουλίου

0

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τόνισε ότι καταγράφονται αυξητικές τάσεις των κρουσμάτων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υπάρχοντα σενάρια τα ημερήσια κρούσματα μπορεί να φτάσουν τις 20.000 έως και τις 25.000 ημερησίως. Ο καθηγητής τόνισε ότι σε αυτό το σημείο αναμένεται και η κορύφωση του τρέχοντος πανδημικού κύματος στη χώρα μας.
Χαρακτήρισε απολύτως προβλεπόμενη την πορεία της καμπύλης αύξησης της διασποράς το τελευταίο διάστημα, λόγω των παραλλαγών 4 και 5 που ξεπερνούν σε σημαντικό βαθμό την ανοσία, ενώ παράλληλα τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και υπάρχουν τουριστικές ροές προς τη χώρα μας.
Παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει μαζική δειγματοληψία αυτή τη στιγμή στη χώρα, οπότε δεν υπάρχει η γνώση του τη συμβαίνει ακριβώς επιδημιολογικά. Επίσης ανέφερε ότι τα τεστ μπορούν να σταματήσουν νωρίτερα μία διασπορά, καθώς ο ασθενής θα ξέρει αν νοσεί ή όχι από κορονοϊό οπότε θα αυτοπεριοριστεί, χωρίς να μεταδώσει τον ιό και σε άλλα άτομα.
Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα κρούσματα πιθανόν να είναι περισσότερα, καθώς δεν πραγματοποιούνται όσα δειγματοληπτικά τεστ γίνονταν τον χειμώνα. Επιπρόσθετα τόνισε, ότι με δεδομένο την χαλάρωση των μέτρων και τον δείκτη μεταδοτικότητας θα μπορούσε να είναι και διπλάσια τα πραγματικά κρούσματα. Με τα τεστ που γίνονται αυτή τη στιγμή αναμένονται τα κρούσματα να φτάσουν τα 20.000 ίσως και λίγο παραπάνω μέχρι τις 15 Ιουλίου. Τέλος, ο καθηγητής συνέστησε χρήση μάσκας και πρότεινε να υπάρξει ένα επίπεδο υποχρεωτικότητας σε χώρους με μεγάλη επαφή με το κοινό.

Share.

Comments are closed.