Ανδρουλάκης: Φέτος ο Έλληνας θα νιώσει ξένος στον τόπο από την ακρίβεια – Βαθύς τακτικισμός Μητσοτάκη οι πρόωρες εκλογές

0

Το θέμα της ακρίβειας και της προετοιμασίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απασχόλησε τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.
Η συνεδρίαση υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και κυρίαρχη εκτίμηση ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταφύγει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο.
Τα στελέχη που πήραν τον λόγο συζήτησαν τα θέματα της ακρίβειας αλλά και τα εθνικά, ιδίως τις εξελίξεις με τα ελληνοτουρκικά ενόψει και της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Επίσης συμφώνησαν να πυκνώσουν τις περιοδείες κλιμακίων σε περιοχές για την ακρίβεια.
Ενδεικτικό της κινητικότητας είναι ότι την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί τη Λάρισα, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου για τα αγροτικά. Την Πέμπτη θα μεταβεί στη Λαμία και το Σάββατο θα επισκεφθεί την Εύβοια. Επίσης θα πυκνώσουν τα κλιμάκια στην Αττική υπό τον γραμματέα του κόμματος. Ανδρέας Σπυρόπουλο.
Παράλληλα τα μέλη του ΠΣ ζήτησαν να ολοκληρωθεί σύντομα το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που εκπονεί επιτροπή υπό τον Νίκο Χριστουδουλάκη ώστε να το επικοινωνήσουν στην κοινωνία με τη βάση του κόμματος και τις νομαρχιακές επιτροπές. Ως προς τα ψηφοδέλτια ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης είπε πως θα ανακοινωθούν περί τα μέσα Ιουλίου ένα σημαντικό ποσοστό (περί το 80%).

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στην εισήγηση του επεσήμανε: «Αυτό θα είναι το πρώτο καλοκαίρι, που ο Έλληνας θα νιώσει εξαιτίας της ακρίβειας ξένος στον τόπο του για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι αφόρητο το κόστος ζωής σε επίπεδο καθημερινότητας, ακόμη και καλοκαιρινών διακοπών»
«Πολύ συχνά στα θέματα της Ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την Ευρώπη ότι λειτουργεί σαν αργοκίνητο καράβι και ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Την ίδια στιγμή όμως, αρνείται να λάβει μέτρα τα οποία η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καταναλωτές αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, που προτείνουμε, είναι μια ευρωπαϊκή λύση καθώς περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση. Αντίθετα στην παρέμβαση της Κυβέρνησης στην χονδρική, δεν είναι καθαρό το κόστος της λύσης ούτε όμως και το όφελος στον πολίτη» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε σχετικά με το Fuel Pass: «Με την Ελλάδα να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το fuel pass 2 θα εξανεμισθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ. Είναι ενδεικτικό, ότι στο πρώτο fuel pass η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,075, ενώ σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,42 ευρώ». Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με το τελευταίο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την ενέργεια σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση με τροπολογία καταργεί τις ασφαλιστικές δικλείδες που είχε εισαγάγει το ΠΑΣΟΚ στην πώληση σημαντικών υποδομών. Δεν μπορεί να ακολουθούνται διαδικασίες που μειώνουν τον έλεγχο από τις Ανεξάρτητες Αρχές».
Για το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και την παρατεταμένη εκλογολογία ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε:
«O Πρωθυπουργός ενώ το προηγούμενο διάστημα προέβαινε σε ξεκάθαρες τοποθετήσεις περί εξάντλησης της τετραετίας, με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου και τις δημόσιες παρεμβάσεις των Υπουργών έχουν δημιουργήσει την αίσθηση ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές. Τα άλλοθι που επιστρατεύουν για να κάνουν την στροφή, δεν έχουν καμία αξία. Έχουν κατεβάσει τα μολύβια εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει κυβερνητικό έργο. Εμείς δεν είμαστε μάντεις, ούτε θα κάνουμε τις χαρτορίχτρες για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Εμείς προετοιμαζόμαστε για εκλογές και θα είμαστε έτοιμοι όποτε και αν γίνουν. Είναι αδιανόητο ο Πρωθυπουργός να προσπαθεί από τη μια να το παίζει θεσμικός λέγοντας ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και από την άλλη να προετοιμάζει εκλογές. Πολύ εύκολα έγινε το «θα γίνει», «θέλω». Αποδεικνύεται έτσι η ανακολουθία και ένας βαθύς τακτικισμός σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και για την οικονομία».
Αναφερόμενος στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι απαιτείται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο αποτροπής και όχι κατευνασμού επισημαίνοντας το εμπάργκο όπλων προς την γειτονική χώρα. «Η Τουρκία αγωνίζεται να βάζει λέξεις σε ψηφίσματα σε κάθε φόρουμ, που συμμετέχει, χτίζοντας έτσι μια αναθεωρητική πολιτική. Δεν μπορεί η ελληνική εξωτερική πολιτική να γίνεται πεδίο για να κάνουν κάποιοι δημόσιες σχέσεις στις Βρυξέλλες. Δεν άκουσα από το στόμα του Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, που μετέχει σε φόρουμ που συμμετέχει και το κόμμα μας, να έχουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει αποτρεπτικό σχέδιο σε σχέση με το σχέδιο κατευνασμού που έχει σήμερα. Γι’ αυτό εξαρχής ζητήσαμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει αυτή η κοινή στρατηγική. Δεν γίνεται να μην αγωνιζόμαστε σε κάθε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του ΝΑΤΟ να μην υπάρχουν θέσεις, που θα ασκούν πίεση στην Τουρκία να αλλάξει στρατηγική

Share.

Comments are closed.

WordPress Πρόσθετο Cookie από το Real Cookie Banner