Κορονοϊός: Τέταρτη δόση εμβολίου για όλους άνω των 30 ετών εισηγείται η Επιτροπή των Ειδικών

0

Άνοιγμα της πλατφόρμας για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό για όσα άτομα άνω των 30 ετών επιθυμούν να εμβολιαστούν μέσα στο καλοκαίρι εισηγείται η Επιτροπή των Ειδικών, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ειδικότερα, σε εισήγηση να δοθεί δυνατότητα εμβολιασμού με τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό σε όσους πολίτες άνω των 30 ετών το επιθυμούν προχώρησε η Επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμβολιασμός με την τέταρτη δόση για τους άνω των 30 ετών θα είναι προαιρετικός, ενώ παραμένει ισχυρή η σύσταση της Επιτροπής για εμβολιασμό με την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό των πολιτών που είναι άνω των 60 ετών.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κορονοϊού στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων είναι ανοιχτή από τον περασμένο Απρίλη, όμως η ροή των ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων προς τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένει χαμηλή. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το  15% των άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί με την τέταρτη δόση, δηλαδή περίπου 300 χιλ. άτομα.

Καπραβέλος: Η μεγάλη χαλάρωση των μέτρων οδήγησε σε καλοκαιρινό κύμα κορονοϊού
«Η μεγάλη χαλάρωση των μέτρων οδήγησε σε καλοκαιρινό κύμα και τώρα είμαστε στην πρώτη φάση του», δήλωσε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου” σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας που δείχνει να επιδεινώνεται εκ νέου.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, που εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία για ασθενείς με κορονοϊό, τόνισε ότι «έχουμε χαλαρώσει πάρα πολύ ενώ έλεγχοι στα σημεία εισόδου των τουριστών δεν υπάρχουν». Ο κ. Καπραβέλος δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, λέγοντας ότι «οι μάσκες έχουν ουσιαστικά καταργηθεί ενώ έχει μειωθεί και το πρόγραμμα των εμβολιασμών».

Share.

Comments are closed.