Σοφία Πουλοπούλου*: Ο πολίτης χρειάζεται γενναία αύξηση του κατώτατου βασικού μισθού, όχι επιδόματα και ζητιανιά

0

Όταν φτάνεις τον λαό σου να ζει από επιδοτήσεις ενέργειας, κίνησης, σίτισης, διακοπών, με ακρίβεια Μονακό, μισθούς πείνας και τον πληθωρισμό να καλπάζει, κάτι πάει λάθος με την πολιτική σου. 
Η κυβέρνηση αντί να πατάξει την αισχροκέρδεια, να βάλει πλαφόν, να μειώσει τον ΦΠΑ, τον Ειδικό φόρο Κατανάλωσης, να φορολογήσει τα υπερκέρδη, πετάει ψίχουλα και αναγκάζει τον κόσμο κάθε τόσο να ζητιανεύει, υποβάλλοντας αιτήσεις βοήθειας από το κράτος. 
Βιβλιοπώλης χθες αναρωτιόταν πώς θα τα βγάλουν πέρα οι γονείς τον Σεπτέμβρη και παραμιλούσε για το πώς θα μπορέσει να  κρατήσει τις τιμές χαμηλά όταν το τετράδιο ακριβαίνει από 0,70€-1.5€ και μια μεσαία κόλλα στικ γνωστής εταιρείας κοστίζει ήδη 2.9€ και αναμένεται να ξεπερασει κι αυτή τα 3€, με τα νέα τιμολόγια.
Δεν ξέρω πόσο περήφανη μπορεί να είναι η κυβέρνηση για τη φτωχοποίηση και εξαθλίωση ενός περήφανου και εργατικού λαού, τον εργασιακό μεσαίωνα, την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης και την εφαρμογή επιδοματικής πολιτικής. 
Ξέρω ότι μας αξίζει ένα κοινωνικό κράτος, με κοινωνική δικαιοσύνη, με ίσες ευκαιρίες, με αξία στην εργασία, με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον πολίτη, από τα νιάτα ως τα γηρατειά
Αυτός είναι ο δρόμος που μας έδειξε το ΠΑΣΟΚ
Ο πολίτης χρειάζεται γενναία αύξηση του κατώτατου βασικού μισθού για να ζει αξιοπρεπώς. 
Όχι επιδόματα και ζητιανιά. 

* Η Σοφία Πουλοπούλου είναι εκπαιδευτικός στην ΔΠΕ Ηρακλείου Κρήτης, πρώην Αντιπρόεδρος ΔΣ Σύρου Τήνου ΜυκόνουΥπ. Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΚΙΝΑΛΜέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛΜέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου ΔΗ.ΣΥ. και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πατήστε και δείτε τα 69 προηγούμενα άρθρα της Σοφίας Πουλοπούλου

Share.

Comments are closed.