Ο Χάρης Ρώμας στον Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου

0

Ο σκακιστικός όμιλος Χαλανδρίου είναι από τους πλέον σημαντικούς και ιστορικούς συλλόγους της πόλης αφού η ζωή του ξεπερνά τα 40 έτη.
Φέτος, στο 22ο μαθητικό τουρνουά δημοτικών σχολείων είχα την τιμή να απονείμω το τελευταίο έπαθλο, το πρώτο βραβείο δηλαδή, στο 14ο δημοτικό Χαλανδρίου, ενώ αγκαλιαστήκαμε θερμά και με τα παιδιά της ομάδας που κατέκτησε την τρίτη θέση, τα παιδιά της Σχολής Μωραΐτη, αφού κι εγώ από αυτό το σχολείο αποφοίτησα.
Το πιο ιδιαίτερο και συγκινητικό σε αυτό το φεστιβάλ – τουρνουά ήταν η συμμετοχή των μαθητών από τη μαρτυρική Ουκρανία που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας και παρακολουθούν σχολικά μαθήματα τώρα στην Κιβωτό του Κόσμου, μία στην κυριολεξία «Κιβωτό Αγάπης»,  που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένας από τους πιο σημαντικούς και αξιοσέβαστους Έλληνες, ο αγαπημένος μου Πατέρας Αντώνιος.
Τα παιδιά συνόδευε ο επιτετραμμένος για θέματα Πολιτισμού της Ουκρανικής Πρεσβείας, Κος Κράβετς, με τον οποίο ανταλλάξαμε απόψεις για πολλή ώρα και του εξέφρασα βέβαια το θαυμασμό μου για τη γενναιότητα του ουκρανικού λαού.
Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Ομίλου, Μαρία Τραγέλλη, τον Αντιπρόεδρο Σπύρο Σαγιά και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Γεωργιάδη, για την πολύ καλή οργάνωση. Και φυσικά σε όλους τους μικρούς συμμετέχοντες. Αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια του κόσμου, ακριβώς για συμμετοχή τους την οποία εύχομαι να απόλαυσαν.

Share.

Comments are closed.