Novartis: Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη

0

Την παραπομπή για την υπόθεση Novartis στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και και των πρώην εισαγγελέων διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη, προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, προτείνει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.
Αντίθετα απαλλακτική είναι η πρόταση της κ. εισαγγελέως για τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, τον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τους δημοσιογράφους Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα.
Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας, πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τον τρόπο που διενεργήθηκε η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Novartis και τη στοχοποίηση των 10 πολιτικών προσώπων.
Την τελική απόφαση για το ποιοι και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν ή θα απαλλαγούν θα τη λάβει το προσεχές διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Share.

Comments are closed.