ΠΑΣΟΚ: Η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη – Πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων στην Τουρκία

0

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής  με ανακοίνωση Τύπου που υπογράφεται από τον εκπρόσωπό του Δημήτρη Μάντζο πήρε ξεκάθαρη θέση σχετικά με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων με τις οποίες η Άγκυρα προσπαθεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Ελλάδας σε πολλά από τα νησιά της στο Αιγαίο.
«Η παραβατικότητα δεν θα υπερισχύσει του διεθνούς δικαίου. Η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Με φόντο αποβατική άσκηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του ο Τούρκος Πρόεδρος επιδόθηκε σε νέο κρεσέντο αναθεωρητισμού, το οποίο προκλητικά ανάρτησε στα ελληνικά στο Twitter, και ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας αναφέροντας: «Μπορεί να έρθουμε ένα βράδυ».
Η παραβατικότητα δεν θα υπερισχύσει του διεθνούς δικαίου. Η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου είναι αδιαμφισβήτητη.
Είναι εθνικό μας καθήκον να παλέψουμε για μία συνολική ευρωπαϊκή απάντηση. Με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις σε όσους στηρίζουν το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν και με ένα πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων, όπως έχει ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
»

Share.

Comments are closed.