Συνεδρίαση ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η Ομιλία Του Νίκου Ανδρουλάκη [Βίντεο]

0

Με την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. «Δεν θα πάμε φέτος διακοπές. Θα δώσουμε αγώνα» υπογράμμισε κατά την ομιλία του, ο πρόεδρος, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε τα ονόματα των στελεχών που πρότεινε για το Πολιτικό Συμβούλιο καθώς και το όνομα του νέου Γραμματέα του κόμματος.
«Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις τους και τις παραλείψεις του. Να μην κλειστούμε στα γραφεία μας» υπογράμμισε στην αρχή της τοποθέτησής του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας ότι «έχουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε ως πρωταγωνιστές» στο πολιτικό σκηνικό.
Προτεραιότητα για την Παράταξη όπως είπε, είναι «να ξαναβρεί φωνή η δυναμική Ελλάδα και όραμα η νεολαία».
Παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί να γίνει ένας εναλλακτικός πόλος εξουσίας απέναντι στην Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα θυμίζει τίποτα την περιπέτεια που έζησε η χώρα – όπως είπε – με την διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Να τελειώνουμε με την τοξικότητα στον δημόσιο διάλογο, σημείωσε λέγοντας ότι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται μεταξύ τους για τον μικροκομματισμό.

Νίκος Ανδρουλάκης – Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ζούμε τις «ολιστικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη σε ένα φιλοσοφικό επίπεδο». Αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας, λέγοντας ότι ο Έλληνας πολίτης πληρώνει την 3η ακριβότερη βενζίνη στην
Ευρώπη λόγω των φόρων, τους οποίους η κυβέρνηση αρνείται, όπως είπε, να μειώσει.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε για Γραμματέα του κόμματος τον Ανδρέα Σπυρόπουλο λέγοντας πως πρόκειται για έναν άνθρωπο «αυτοδημιούργητο που γνωρίζω πολλά χρόνια και έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα».

Διαβάστε σημεία της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη: 

 • Ο δημοκρατικός κόσμος αναζητά μία νέα ελπίδα & απέδειξε ότι αγκαλιάζει το εγχείρημα της αναγέννησης της παράταξης. Και εμείς από την πλευρά μας, δεν έχουμε άλλο περιθώριο -ούτε δικαιολογία- να τους απογοητεύσουμε. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία, να επιστρέψουμε πρωταγωνιστές.
 • Να γίνουμε ο αξιόπιστος εναλλακτικός κυβερνητικός πόλος απέναντι στη ΝΔ που θα δώσει ξανά όραμα στη χώρα μας & δε θα θυμίζει σε τίποτα την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑNEΛ. Γιατί δική μας προτεραιότητα είναι να βρει ξανά ο ευάλωτος πολίτης ένα στήριγμα αξιοπρέπειας & δικαιοσύνης.
 • Οι ολιστικές φιλοσοφικές αναζητήσεις του κ. Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια. Αν για τον ίδιο η Ελλάδα φαντάζει σαν μια χώρα «με καταπληκτική ποιότητα ζωής», η πραγματικότητα για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες είναι αμείλικτη και το κόστος ζωής πια ανυπόφορο.
 • Ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να διαχειρίζεται το Ταμείο Ανάκαμψης ως διευρυμένο ΕΣΠΑ, με καθαρά πελατειακούς όρους και μετακλητούς.  Αυτό το «πρωτάθλημα» να το αφαιρέσουμε από τα χέρια του κ.  Μητσοτάκη.
 • Μπορεί ο κ. Γεωργιάδης να υποστηρίζει ότι είμαστε στην 11η θέση στην τιμή στο διυλιστήριο, οι πολίτες όμως στο βενζινάδικό πληρώνουν την 3η πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη, λόγω των φόρων που ξεπερνούν το 1 ευρώ το λίτρο και αυτή η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει.
 • Η κυβέρνηση είναι πρωταθλητής των ανισοτήτων, πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων, πρωταθλητής των μετακλητών υπαλλήλων.
 • Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πλαφόν στην χονδρική τιμή, βάζοντας τα συμφέροντα των ηλεκτροπαραγωγών πάνω από αυτά των πολιτών.
 • Δεν είναι ούτε τρεις μήνες πριν όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για «νέα σελίδα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις» μετά το τετ α τετ του με τον Τούρκο Πρόεδρο.  Ποιες όμως ήταν οι βάσεις για αυτές τις δηλώσεις; Άλλαξε κάτι στην αναθεωρητική ρητορική του Ερντογάν; Το αντίθετο!
 • Η παρανομία δεν θα επικρατήσει του διεθνούς δικαίου και ας το γνωρίζουν εχθροί και σύμμαχοι. Είναι εθνικό μας καθήκον να παλέψουμε για μία συνολική ευρωπαϊκή απάντηση. Με στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις στους υποστηρικτές του καθεστώτος Ερντογάν & ένα πανευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων.
 • Έχουμε τη δύναμη ως Ελλάδα και ως Ευρώπη η Μεσόγειος να παραμείνει μία θάλασσα ειρήνης.
 • Να προχωρήσουμε άμεσα σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με την πλήρη απεξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα. Η αλλαγή του οικονομικού μοντέλου για κάποιους ακούγεται ως απειλή. Όμως, η πραγματική απειλή είναι η παραμονή σε αυτό το μοντέλο γιατί είναι μη ανθεκτικό & μη βιώσιμο.
 • Το 2021 σημαδεύθηκε από τις εκτεταμένες πυρκαγιές του καλοκαιριού, με τις καμένες εκτάσεις 10 φορές πάνω από το 2020. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τα εθνικά σχέδια αντιμετώπισης. Δυστυχώς, όπως φαίνεται από την χθεσινή πυρκαγιά στη Βούλα, μας περιμένει ένα δύσκολο καλοκαίρι.
 • Καλώ τους πολιτικούς μας αντιπάλους να αναλογιστούν, ρεαλιστικά, πού οδηγούν το λαό οι τοξικές τους αντιπαραθέσεις. Τα φτηνά επικοινωνιακά τους παιχνίδια οδηγούν την πολιτική στην πλήρη απαξίωσή της. Πριονίζουν το κλαδί που κάθονται.
 • Η πορεία μας είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια γιατί αμφισβητούμε σκοτεινούς μηχανισμούς εξουσίας, που προϋπήρχαν αλλά και που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Βλέπουν ως πραγματική απειλή την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης.
 • Δεν πρόκειται να γίνουμε δικαστές αλλά & δεν θα επιτρέψουμε παρακρατικοί μηχανισμοί να κρατούν σε ομηρία την παράταξη στην νέα της αυτή εποχή. Το ΥΠΕΞ πρέπει τις επόμενες ημέρες να δώσει καθαρές απαντήσεις για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
 • Δεν νοούνται μισόλογα, δεν νοούνται σκιές σε τόσο σοβαρά θέματα που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Αν νομίζουν ότι θα ανακόψουν την πορεία μας είναι γελασμένοι.  Ότι και να σχεδιάσει το παρασκήνιο, θα είναι ηττημένοι και εμείς νικητές.

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη

Share.

Comments are closed.