«Χαλάνδρι σε Δράση»: Αστείες δικαιολογίες και αστήρικτα επιχειρήματα για έναν στημένο διαγωνισμό

0

H δημοτική παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» με επικεφαλής την Κρίστη Αγαπητού, εξακολουθεί να συντηρεί στην επικαιρότητα το θέμα του ακυρωθέντος πλέον διαγωνισμού για το Αδριάνειο Υδραγωγείο. Με αφορμή μάλιστα την απάντηση του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Γερολυμάτου, η παράταξη εξαπολύει νέα επίθεση κατά του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, τον οποίο προκαλεί-προσκαλεί να προσφύγει κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Προδικαστικών Προσφυγών, ενώ επίσης τον καλεί να «ανοίξει τις δύο μοναδικές προσφορές» του διαγωνισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τη δημοτική παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση»

«Ελληνική πρακτική φωτογραφικού διαγωνισμού (Ρούσσου)
VS
Ευρωπαϊκή πρακτική Διαφάνειας και χρηστής Διοίκησης
σημειώσατε 1

Θα μπορούσαμε κι εμείς να χαριτολογήσουμε με «εξυπνάδες» σαν τον παραπάνω τίτλο, ως απάντηση στον κο Ρούσσο εάν τα πράγματα δεν ήταν πολύ σοβαρά.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών ακύρωσε τον διαγωνισμό του κου Ρούσσου για το έργο του Ανδριάνειου Υδραγωγείου προϋπολογισμού έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000) χαρακτηρίζοντας τους όρους δημοπράτησης χαριστικούς και φωτογραφικούς. Στην ουσία ακύρωσε την απόφαση 162/2022 της οικονομικής επιτροπής.
Βοά η αγορά για το στημένο διαγωνισμό που είχε ως αποτέλεσμα να δώσουν προσφορά δύο (2) μόνο εργολάβοι, και ο Ρούσσος σφυρίζει αδιάφορα.
Επαναδημοπρατεί το έργο χωρίς τους χαριστικούς όρους αυτή τη φορά -απόφαση 364/2022 της οικονομικής επιτροπής- και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Την ζημιά που θα προέκυπτε από τον μη ανταγωνισμό των εργολάβων ύψους πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίου ευρώ. Μήπως αυτός θα τη πλήρωνε;;
Οι Χαλανδραίοι που χρηματοδοτούν το έργο κατά το 50% (3.000.000) οι Έλληνες φορολογούμενοι που χρηματοδοτούν το Πράσινο Ταμείο (1.000.000) και η Ε.Ε. που χρηματοδοτεί το έργο κατά το 1/3 (2.000.000) θα πλήρωναν την ζημιά αυτή.
Και αντί για απάντηση από τον ίδιο τον κο Ρούσσο, που διαβεβαίωσε το Δ.Σ. σε ερώτησή μας για τον στημένο διαγωνισμό, ότι είναι όλα νόμιμα (άρα ήξερε) έρχεται ένα «πόνημα-απολογία» του Αντιδημάρχου του, γεμάτο αστείες δικαιολογίες και αστήρικτα επιχειρήματα.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι κε Ρούσσο.
Εμείς δεν θέλουμε να απαντήσετε σε εμάς που όπως λέτε στην ανακοίνωσή σας είμαστε άσχετοι από έργα (από στημένα έργα, θα σας διορθώναμε).
Στην ανεξάρτητη Αρχή θα πρέπει να απαντήσετε προσβάλλοντας την απόφαση γιατί είναι θέμα Αρχής. Έστω κι εάν υπάρξει μια ακόμα μικρή καθυστέρηση (άλλωστε με τα κόλπα σας ήδη το έργο καθυστέρησε).
Γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι και σε δεύτερο βαθμό Δικαιοσύνης να προσφύγετε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
Αλλά δεν τολμάτε, γιατί ο διαγωνισμός ήταν στημένος.
Αν΄ αυτού επιχειρείτε να αποδομήσετε την απόφαση και να δημιουργήσετε αμφιβολίες για την ανεξάρτητη Αρχή με θολές και παραπλανητικές αναφορές.
Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΠΠ στο σκεπτικό της αποκρούει ως αβάσιμα όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάζει ο κος Αντιδήμαρχος στην μακρόσυρτη απολογία σας, προσπαθώντας να συγκαλύψει την χειραγώγηση του διαγωνισμού, εμείς θα δώσουμε απαντήσεις επ΄ αυτών.
Τέλος κε Ρούσσο σας προκαλούμε να ανοίξετε τις δύο μοναδικές προσφορές του ακυρωθέντος διαγωνισμού (έχετε το δικαίωμα, για να σας προλάβουμε) για να δουν οι Χαλανδραίοι, όχι εάν ήταν στημένος ο διαγωνισμός (αυτό το βεβαίωσε η Ανεξάρτητη Αρχή) , το μέγεθος να δούνε του ποσού που θα καρπωνόντουσαν οι… εργολάβοι, τους οποίους εσείς φωτογραφήσατε με την περιβόητη διακήρυξη

Share.

Comments are closed.