Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του δωρεάν Wifi – Πως θα συνδεθούν οι πολίτες

0

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Crowdpolicy προχώρησε επιτυχώς στην εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ελεύθερης πρόσβασης για όλους τους πολίτες και επισκέπτες μέσω του Προγράμματος WiFi4EU.
H Crowdpolicy έχει ήδη υλοποιήσει 15 δίκτυα Social Wi-Fi και πάνω από 39 δίκτυα WIFI4EU στην Ελλάδα με πάνω από 1500 σημεία πρόσβασης, και περισσότεροι από 50 Δήμοι έχουν επιλέξει την Crowdpolicy, ως τεχνολογικό πάροχο υλοποίησης της πρωτοβουλίας WiFi4EU.
Ο Δήμος Ι. Π. Μεσολογγίου αποτελεί έναν από τους 2000+ ευρωπαϊκούς δήμους που έλαβαν το κουπόνι WiFi4EU για την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου σε σημεία της πόλης με παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες του Δήμου, προωθώντας ταυτόχρονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τοπική οικονομία.

Τι είναι το WiFi4EU;
Το WiFi4EU είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο εξασφαλίζει δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη.

Μέσω της δράσης WiFi4EU, η Crowdpolicy αναλαμβάνει την υλοποίηση του ασύρματου δικτύου πρόσβασης σύγχρονης τεχνολογίας για τον Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου, καθώς διαθέτει την επιτυχημένη υπηρεσία Social Wi-Fi, η οποία αποτελεί εγγεγραμμένο προμηθευτή στο πρόγραμμα WiFi4EU.

Στόχοι του προγράμματος WiFi4EU
Η στήριξη της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής.

  • H αναβάθμιση και ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τοπικής οικονομίας.
  • H δημιουργία κοινότητας συντήρησης και επέκτασης (community building) από τους ίδιους τους δημότες.
  • Η ενίσχυση ίσων ευκαιριών των πολιτών σε όλους τους τομείς δράσης της τοπικής κοινωνίας.

Η ανάπτυξη μιας έξυπνης και προσβάσιμης πόλης προς όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Οδηγίες σύνδεσης στο WiFi4EU
Βήμα 1: Εντοπίστε την λίστα με τα Wi-Fi δίκτυα στην φορητή συσκευή σας και επιλέξτε το δίκτυο “WiFi4EU” (εφόσον βρίσκεστε σε ένα από τα γεωγραφικά σημεία που προσφέρουν κάλυψη).

Βήμα 2: Μόλις εμφανιστεί στην οθόνη σας η σελίδα εισόδου του portal του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, πατήστε “Σύνδεση”  και αυτομάτως αποκτάτε πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις επόμενες 12 ώρες. Μετά το πέρας του χρόνου αυτού, αρκεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

  • Η πρόσβαση στο δίκτυο WiFi4EU είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους.
  • Δεν απαιτούνται προσωπικά στοιχεία κατά την είσοδο και χρήση του δικτύου.

Το δίκτυο WiFi4EU υλοποιείται από την Crowdpolicy με τεχνολογία Wi-Fi Isolation, η οποία απομονώνει την συσκευή μας από τους άλλους χρήστες του δικτύου για μέγιστη ασφάλεια.
Στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου έγινε εγκατάσταση του δικτύου WiFi4EU σε αρκετά γεωγραφικά σημεία της πόλης, με στόχο την παροχή ασύρματης πρόσβασης σε όλους και χωρίς κόστος. Τα γεωγραφικά σημεία είναι:

  • Κήπος Ηρώων
  • Κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου (ΔΑΚ)
  • Λιμάνι Μεσολογγίου
  • Δημοτική Πινακοθήκη Μεσολογγίου – Κεντρική Πλατεία
  • Δημαρχείο Μεσολογγίου
  • Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο
  • Μουσείο «Βάσω Κατράκη»
  • Δημαρχείο – ΚΕΠ Αιτωλικού

Να επισημανθεί ότι στην Κοινότητα Κατοχής και στο Δημοτικό Κατάστημα Νεοχωρίου η πρόσβαση των πολιτών στο δωρεάν δίκτυο WiFi4EU δεν είναι εφικτή λόγω τεχνικών προβλημάτων του δικτύου του ΟΤΕ τα οποία αναμένεται να αποκατασταθούν εντός των επομένων ημέρων.

Share.

Comments are closed.