Αγία Παρασκευή: Οι «Αλλάζουμε» ακούνε τις γειτονιές και καταγράφουν τα προβλήματά τους

0

Με κεντρικό σύνθημα «Ακούμε τις Γειτονιές», η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» ξεκινά το Σάββατο 28 Μαΐου από τα Πευκάκια τη νέα μεγάλη δράση της με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και την αντίστοιχη επεξεργασία των σχετικών λύσεων-προτάσεων.
Ο Γιάννης Μυλωνάκης, επικεφαλής των «Αλλάζουμε» και δημοτικός σύμβουλος, δήλωσε σχετικά:
«Μετά από μία αναγκαστική “ανάπαυλα” που μας επέβαλε η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, επιστρέφουμε στον φυσικό μας χώρο: στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης μας. Όταν τον Μάρτιο του 2018 δημιουργούσαμε την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Αγίας Παρασκευής “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” είχαμε δεσμευθεί ότι “δεν θα μιλάμε για τους πολίτες, θα μιλάμε με τους πολίτες”. Τέσσερα χρόνια τώρα αποδείξαμε στην πράξη ότι αυτό δεν είναι το σύνθημά μας, αλλά το πιστεύω μας, ο τρόπος λειτουργίας μας και αυτός με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τα κοινά: Η σύνθεση και ζύμωση των απόψεων ώστε να δημιουργηθούν προτάσεις που θα ανταποκρίνονται στα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής».
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κλιμάκια στελεχών των «Αλλάζουμε» θα επισκεφθούν μία-μία τις τέσσερις μεγάλες γειτονιές της πόλης μας (Πευκάκια, Τσακό, Κοντόπευκο, Άη Γιάννης), θα αφουγκραστούν τους κατοίκους, καταγράφοντας με ειδικό ερωτηματολόγιο τα προβλήματα κάθε περιοχής, ενώ παράλληλα θα «τρέχει» αντίστοιχη ηλεκτρονική καταγραφή, ώστε να δοθεί το δικαίωμα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους.
Στη συνέχεια ειδικές ομάδες συνεργατών τους θα επεξεργασθούν τα δεδομένα, τα οποία και θα παρουσιάσουν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν σε κάθε μία από τις παραπάνω γειτονιές.
Πάρε κι εσύ μέρος στη μεγάλη δράση «Ακούμε τις γειτονιές». Η φωνή σου έχει δύναμη, κάνε την να ακουστεί!
Για να ενημερωθείς αναλυτικά με ποιο τρόπο μπορείς να συμμετέχεις στην έρευνα κάνε κλικ εδώ: https://bit.ly/3NJ9n3v

Share.

Comments are closed.