Ιδρυτική Συνέλευση Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης Βορείων Προαστίων

0

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης Βορείων Προαστίων διοργανώνει στο Χαλάνδρι την Ιδρυτική της Συνέλευση τη Δευτέρα 30/5 στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στην οδό Παπάγου 7 (1ος όροφος).
Κεντρικοί ομιλητές στην αντίστοιχη συζήτηση του πολιτικού φορέα θα είναι οι:

  • Γιάννης Κουζής (Καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, κοσμήτορας Σχολής Πολιτικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίου) &
  • Νίκος Σακούτης (μέλος του Συντονισμού Αιρετών και δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης).

Αναλυτικά το κάλεσμα της Αριστερή Πρωτοβουλίας
«Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη στιγμή μέσα στην ιστορία. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η τεράστια ανθρωπιστική κρίση που επιφέρει, η ενεργειακή κρίση και η συνακόλουθη ενεργειακή φτώχεια, οι αυξήσεις των τιμών που δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες αυξήσεις στο εισόδημα των χαμηλών και μεσαίων τάξεων, η παγκόσμια έξαρση της πανδημίας και η αντιλαϊκή διαχείρισή της με τη συρρίκνωση του ΕΣΥ, η υποτίμηση της εργασίας και οι αντεργατικές πολιτικές, η προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και των δημόσιων παροχών και υποδομών η συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η ακραία καταστολή της νεολαίας και όποιου/ας αγωνίζεται, η κλιματική αλλαγή και τα αποτελέσματά της, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και οι πολεμικές συγκρούσεις, αυξάνουν τις ανισότητες στην χώρα μας αλλά και διεθνώς και οδηγούν σε μεγαλύτερη συσσώρευση του κοινωνικού πλούτο υ στα χέρια των λίγων και μεγαλύτερη λιτότητα στην καθημερινότητα των πολλών.
Αυτό το παρόν και το μέλλον που σχεδιάζουν δεν χωράει τις ανάγκες μας

Αποτελεί άμεση ανάγκη για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα λαϊκά στρώματα, να τονωθεί ξανά η συλλογική αυτοπεποίθηση, η πίστη στην ικανότητα του συλλογικού αγώνα να πετυχαίνει νίκες, να φέρνει ανατροπές απέναντι στην λαίλαπα του νεοφιλελεύθερου αυταρχισμού και στην υπάρχουσα κατάσταση. Η συμβολή των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής και Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε αυτή την κατεύθυνση και στην προγραμματική σύνδεση των καθημερινών αιτημάτων και αναγκών με την αναζήτηση ενός άλλου δρόμου κοινωνικής οργάνωσης προς όφελος των εργαζόμενων τάξεων είναι καθοριστική.
Η δημιουργία της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης είναι μια προσπάθεια συμβολής στην ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος και της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Μια προσπάθεια να ξαναπιάσουμε το νήμα του ενωτικού οργανωμένου πολιτικού διαλόγου και την κοινή δράση ως αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ενωτική πολιτική παρέμβαση, για μια νέα μετωπική απόπειρα της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
Αυτή τη προσπάθεια δεν ξεκινά από το μηδέν, έχουμε τις εμπειρίες του προηγούμενου διαστήματος, αναγνωρίζουμε τα όρια και τις ανεπάρκειές μας, έχουμε επίγνωση των υπερβάσεων που πρέπει να κάνουμε. Δεν επιδιώκουμε μια συμφωνία σε όλα αλλά μια ανοιχτή διαδικασία συζήτησης και κοινής δράσης με την ισότιμη συμμετοχή ανένταχτων αγωνιστών/τριών και οργανωμένων δυνάμεων δίνοντας τον πρώτο λόγο στους εργαζόμενους, στις γυναίκες, στην νέα γενιά, τη μαχόμενη διανόηση.
Ανταποκρινόμενοι σε αυτήν την πρόκληση σας καλούμε να συμμετέχετε στη συγκέντρωση συζήτηση που διοργανώνει το προσωρινό συντονιστικό της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ Β. ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ.»

Share.

Comments are closed.