Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Μαγεία Χατζηδάκη – Οι συντάξεις δεν θα βγαίνουν, οι εκκρεμότητες δεν θα υπάρχουν!

0

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων διαμαρτύρεται έντονα για την τροπολογία Χατζηδάκη, που πέρασε πρόσφατα και αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις και ζητά την απόσυρσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ

«Μόνο ο Κωστής Χατζηδάκης, θα μπορούσε να το πετύχει. Με τροπολογία που (πάλι) στα κρυφά κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας πετυχαίνει το ακατόρθωτο: Από τη μία θα εξαφανιστούν οι εκκρεμείς απονομές συντάξεων, από την άλλη οι συντάξεις δεν θα απονέμονται καθόλου!
Πρόκειται για εντυπωσιακό κόλπο, που μόνο ένας «μάγος» της Κοινωνικής Ασφάλισης, θα μπορούσε να το πετύχει. Για όσους έχουν ακόμα απορία για τον τρόπο, τους παραπέμπουμε στην «επίμαχη» τροπολογία. Εφεξής, οι ασφαλισμένοι – υποψήφιοι συνταξιούχοι, δεν θα έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Άρα, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες θα απορρίπτουν μια αίτηση συνταξιοδότησης, δεν θα μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να δικαιωθούν. Άρα αφενός η εκκρεμότητα δεν θα υφίσταται, αφετέρου η σύνταξη δεν θα απονέμεται, χάνοντας το δικαίωμα προηγούμενης ακρόασης, οι ασφαλισμένοι θα περιμένουν μετά την έκδοση της απορριπτικής συνταξιοδοτικής πράξης να ασκήσουν ένσταση κατά αυτής, περιμένοντας για μήνες ή και χρόνια χωρίς να λαμβάνουν την σύνταξή τους. Οι Διοικητικές Επιτροπές του ΕΦΚΑ καθυστερούν να συγκληθούν και έτσι οι συνταξιούχοι θα χάσουν το μοναδικό μέσο βιοπορισμού τους.
Πρόκειται για ολοφάνερη αντισυνταγματική διάταξη, αφού στερεί από τους ασφαλισμένους το δικαίωμα της υπεράσπισης. Είναι ξεκάθαρος ο λόγος που πήγε «στα κρυφά» στην Βουλή. Δεν ήθελε η κυβέρνηση της ΝΔ να προκαλέσει αντιδράσεις. Θέλει να πείσει για το «αγαθό» των προθέσεών της, με την επίφαση της μείωση των εκκρεμοτήτων. Μόνο που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν πρόκειται να εξαφανιστούν ως δια μαγείας…
Το ΕΝΔΙΣΥ επανειλημμένα έχει ζητήσει προσλήψεις έμπειρου προσωπικού, που θα ασχοληθεί με τις απονομές των συντάξεων και θα βοηθήσει στον απεγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων περιπτώσεων. Με το «σβήσιμό» τους από τη λίστα με τις εκκρεμείς υποθέσεις, δεν σημαίνει ότι παύουν να υφίστανται κιόλα, αν είναι ποτέ δυνατόν!
Τέτοια λαθροχειρία σε βάρος δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων,  μόνο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπορούσε να σκεφτεί. Συγχαρητήρια για τον υπουργό Εργασίας. Άξιος ο μισθός του Κωστή Χατζηδάκη. Οι συνταξιούχοι όμως και ειδικά όσοι ταλαιπωρούνται επί σειρά ετών για να λάβουν την σύνταξη που έχουν χρυσοπληρώσει με τις ασφαλιστικές εισφορές τους, δεν ξεχνούν. Όσο και αν προσπαθήσετε να «φτιασιδώσετε» την Κυβέρνησή σας,  κύριε Μητσοτάκη θα πρέπει να ξέρετε ότι ματαιοπονείτε. Οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να δεχτούν άλλη εκμετάλλευση, άλλη κοροϊδία.
Το Δίκτυο είναι εδώ για να αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις σε αυτή την τροπολογία της ντροπής. Όπως έκανε με την εγκύκλιο για τις συντάξεις χηρείας, που απέτρεψε τις περικοπές. Όπως ετοιμάζεται να πράξει με την εγκύκλιο – ρουσφέτι για τους αιρετούς.
Όχι άλλο εμπαιγμό! Όχι άλλα «μαγειρέματα» κύριε Χατζηδάκη. Πάψτε να εξαφανίζετε τις συντάξεις μας!
Ζητάμε άμεσα να αποσυρθεί η αντισυνταγματική διάταξη

Share.

Comments are closed.