Categories: Κοινωνία

Δήμος Βριλησσίων: Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων οφείλουν να τους κρατούν καθαρούς

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το νόμο «οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οφείλουν να επιλαμβάνονται για την καθαριότητα αυτών».
Η υπηρεσία Καθαριότητας έχει ήδη αποστείλει επιστολές σε όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων, για να φροντίσουν για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους, μέχρι 31 Μαΐου. Απαιτείται η θετική ανταπόκριση και άμεση συμμόρφωση των ιδιοκτητών που οι χώροι τους χρήζουν καθαρισμό ως ενέργεια ευθύνης και πρόληψης για την πόλη, το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.
Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βριλησσίων, δίνονται οι κατάλληλες προτεραιότητες για εργασίες αποψιλώσεως στα πιο επικίνδυνα σημεία, που είναι τα δάση και οι εφαπτόμενες στα ρέματα εκτάσεις και εν συνεχεία σε οικόπεδα και αδόμητους χώρους εντός του αστικού ιστού, ενώ ανάλογα με την περίπτωση κινδύνου ο Δήμος προχωρά στην προβλεπόμενη χρέωση ιδιοκτητών που αφήνουν ακαθάριστους δικούς τους χώρους ευθύνης
Συγκεκριμένα, από την πλευρά των υπηρεσιών του δήμου γίνονται κάθε χρόνο την τρέχουσα περίοδο οι απαιτούμενοι καθαρισμοί, με προτεραιότητα το Δάσος Θεοκλήτου, τα ρέματα Χαλανδρίου και Βριλησσού, τα περιμετρικά τμήματα των οδών που εφάπτονται των δασικών εκτάσεων, μέρος της περιοχής Κρασσά, τα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου, τα αλσύλλια με δασικό χαρακτήρα του Δήμου, περιοχές της πρώην Ναυτικής Βάσης, τα αδόμητα οικόπεδα του Δήμου ξένης ιδιοκτησίας, τα πεζοδρόμια χωρίς πλακόστρωση, τις λεκάνες των δέντρων, τα ρείθρα των οδών και άλλα. 
Ο Δήμος Βριλησσίων προσβλέπει στη συνεργασία όλων και απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες και ιδιοκτήτες οικοπέδων και πάσης φύσεως αδόμητων χώρων τους να ανταποκρίνονται έγκαιρα στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, καθώς αυτό αποτελεί πάνω απ’ όλα πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας. Συνεργαζόμαστε με την αρμόδια Υπηρεσία.
Κρατάμε το Δήμο μας καθαρό και ασφαλή.
Προφυλάσσουμε τη δική μας ζωή και των συμπολιτών μας.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Καταρρέει το αφήγημα της ΝΔ ότι μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα [Βίντεο]

«Το 63% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αποσταθεροποίηση της χώρας…

1 ώρα ago

Ζωή Κάλτσου*: Σύσταση νέων οργανικών θέσεων νηπιαγωγών – Παρά την υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία χιλιάδες κενά καλύπτονται από αναπληρωτές!!!

Έχουν περάσει επτά χρόνια από τη θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο (Ν. 4521,…

15 ώρες ago

ΔΟΕ: Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας και στα εργασιακά θέματα και στις υπηρεσιακές μεταβολές.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) στην τελευταία συνεδρίασή του συζήτησε, για μια ακόμη…

21 ώρες ago

Νίκος Φασφαλής: Μεταθέσεις 2025

Με ανακοίνωσή του ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), με την παράταξη…

21 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*: Η Φυσική, Χημεία, η Βιολογία, η Γεωλογία δεν είναι μόνο μαθήματα

Η σχέση μας με τα μαθήματα της εκπαίδευσης είναι κάπως ιδιότυπη. Είναι μια σχέση θεσμική,…

23 ώρες ago

Βρέθηκε πρώτη φορά από τους επιστήμονες από τις αιτίες του Πάρκινσον και ίσως πρόκειται για μια τεράστια ανακάλυψη

Καθοριστική για τον άνθρωπο μπορεί να αποδειχθεί μια νέα ανακάλυψη που έκαναν επιστήμονες σχετικά με…

23 ώρες ago