Categories: Πολιτική

Η «μάχη» για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Ποιοι προηγούνται

Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δείχνουν η νέα γενιά θα είναι κυρίαρχη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρεται ότι η διαδικασία συλλογής της σταυροδοσίας συνεχίζεται. Έως τώρα έχουν ενσωματωθεί 3.139 ψηφοδέλτια στο σύνολο των 4.449 ψηφισάντων.
Επισυνάπτεται ο κατάλογος με σειρά κατάταξης, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (15:20)
Σημαντικό ρόλο στην αργοπορία φαίνεται ότι έπαιξαν οι ποσοστώσεις που έχουν τεθεί, καθώς από τα 301 μελών της νέας ΚΕ πρέπει το 1/3 να είναι γυναίκες (100 άτομα), το 10% να είναι νέοι κάτω των 35 ετών κ.λπ.
Οι υποψήφιοι ήταν 464 και οι σύνεδροι μπορούσαν να βάλουν έως 45 σταυρούς. Σημειώνεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως είναι φυσικό, η πλευρά Ανδρουλάκη επιβεβαιώνει την κυριαρχία της με ποσοστά άνω του 60%, χωρίς όμως να φαίνονται αποκλεισμοί.
Ως προς τη σειρά κατάταξης, πρώτος έρχεται αναμφισβήτητα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, (1533 ψήφους ως τώρα) τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει για νέο γραμματέα του κόμματος τις επόμενες ημέρες.
Στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης (960 ψήφους μέχρι στιγμής) που στηρίχθηκε από το παπανδρεϊκό μπλοκ, ένα κομμάτι γεννηματικών αλλά πήρε ψήφους και από άλλες τάσεις -ακόμη και από ανδρουλακικούς.
Τρίτος πολύ μικρή διαφορά από τον δεύτερο, ο επίσης εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης με 932 ψήφους ως τώρα, ενώ πολύ ψηλά εκλέγονται ο Παύλος Χρηστίδης (στην 9η θέση ως τώρα με 516 σταυρούς) που στηρίχθηκε από γεννηματικούς, νεολαίους και προεδρικούς.
Επίσης από τους ανδρουλακικούς, ψηλά είναι ο Ηρακλής Δρούλιας (θέση 20), ο Χάρης Δούκας (θέση 26), η Μάρα Κουκουδάκη (θέση 52 ως τώρα), ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του Ν. Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου (152ος), η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου (252 θέση), ο Σωτήρης Ζαρπαλάς (16ος) , ο Αντώνης Σαουλίδης (θέση 40), ο Παναγιώτης Βλάχος (114), ο Βαγγέλης Τσόγκας (186ος)κ.ά.
Από τους παπανδρεϊκούς πολύ καλά πηγαίνουν ο Μιχάλης Καρχιμάκης (στην 5η θέση), ο Φίλιππος Σαχινίδης (6ος), ο Δημήτρης Ρέππας (12ος).
Η Εφη Χαλάτση είναι μέχρι στιγμής η πρώτη γυναίκα σε σταυρούς (32η θέση). Πολύ καλά πήγαν επίσης, ο Γιώργος Πεταλωτής (33ος), Δημήτρης Οικονόμου (34ος) ο Βασίλης Νούσιος, η Πωλίνα Λάμψα (82η).
Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Μανώλης ‘Οθωνας πήγε εξαιρετικά καλά καθώς είναι στη 14η θέση με 495 ψήφους, επίσης ο Στέφανος Παραστατίδης (59ος), ο Γιάννης Κουτσούκος (47ος) , ο Πέτρος Ευθυμίου – τον οποίο ενημέρωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι θα είναι υποψήφιος – κατατάσσεται ως τώρα 90ος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας (151ος).
Πολύ υψηλά κατετάγη το στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Θοδωρής Μαργαρίτης που έρχεται 24ος, ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος που εκπροσωπεί τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται στην 208η θέση.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του…

30 λεπτά ago

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

3 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

10 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

10 ώρες ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

11 ώρες ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

23 ώρες ago