Η «μάχη» για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Ποιοι προηγούνται

0

Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δείχνουν η νέα γενιά θα είναι κυρίαρχη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρεται ότι η διαδικασία συλλογής της σταυροδοσίας συνεχίζεται. Έως τώρα έχουν ενσωματωθεί 3.139 ψηφοδέλτια στο σύνολο των 4.449 ψηφισάντων.
Επισυνάπτεται ο κατάλογος με σειρά κατάταξης, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (15:20)
Σημαντικό ρόλο στην αργοπορία φαίνεται ότι έπαιξαν οι ποσοστώσεις που έχουν τεθεί, καθώς από τα 301 μελών της νέας ΚΕ πρέπει το 1/3 να είναι γυναίκες (100 άτομα), το 10% να είναι νέοι κάτω των 35 ετών κ.λπ.
Οι υποψήφιοι ήταν 464 και οι σύνεδροι μπορούσαν να βάλουν έως 45 σταυρούς. Σημειώνεται ότι στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής έχουν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όπως είναι φυσικό, η πλευρά Ανδρουλάκη επιβεβαιώνει την κυριαρχία της με ποσοστά άνω του 60%, χωρίς όμως να φαίνονται αποκλεισμοί.
Ως προς τη σειρά κατάταξης, πρώτος έρχεται αναμφισβήτητα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, (1533 ψήφους ως τώρα) τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης θα προτείνει για νέο γραμματέα του κόμματος τις επόμενες ημέρες.
Στη δεύτερη θέση έρχεται ο απερχόμενος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης (960 ψήφους μέχρι στιγμής) που στηρίχθηκε από το παπανδρεϊκό μπλοκ, ένα κομμάτι γεννηματικών αλλά πήρε ψήφους και από άλλες τάσεις -ακόμη και από ανδρουλακικούς.
Τρίτος πολύ μικρή διαφορά από τον δεύτερο, ο επίσης εξ απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης με 932 ψήφους ως τώρα, ενώ πολύ ψηλά εκλέγονται ο Παύλος Χρηστίδης (στην 9η θέση ως τώρα με 516 σταυρούς) που στηρίχθηκε από γεννηματικούς, νεολαίους και προεδρικούς.
Επίσης από τους ανδρουλακικούς, ψηλά είναι ο Ηρακλής Δρούλιας (θέση 20), ο Χάρης Δούκας (θέση 26), η Μάρα Κουκουδάκη (θέση 52 ως τώρα), ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του Ν. Ανδρουλάκη, Ελένη Αναστασίου (152ος), η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Αναστασία Σιμητροπούλου (252 θέση), ο Σωτήρης Ζαρπαλάς (16ος) , ο Αντώνης Σαουλίδης (θέση 40), ο Παναγιώτης Βλάχος (114), ο Βαγγέλης Τσόγκας (186ος)κ.ά.
Από τους παπανδρεϊκούς πολύ καλά πηγαίνουν ο Μιχάλης Καρχιμάκης (στην 5η θέση), ο Φίλιππος Σαχινίδης (6ος), ο Δημήτρης Ρέππας (12ος).
Η Εφη Χαλάτση είναι μέχρι στιγμής η πρώτη γυναίκα σε σταυρούς (32η θέση). Πολύ καλά πήγαν επίσης, ο Γιώργος Πεταλωτής (33ος), Δημήτρης Οικονόμου (34ος) ο Βασίλης Νούσιος, η Πωλίνα Λάμψα (82η).
Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά Μανώλης ‘Οθωνας πήγε εξαιρετικά καλά καθώς είναι στη 14η θέση με 495 ψήφους, επίσης ο Στέφανος Παραστατίδης (59ος), ο Γιάννης Κουτσούκος (47ος) , ο Πέτρος Ευθυμίου – τον οποίο ενημέρωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι θα είναι υποψήφιος – κατατάσσεται ως τώρα 90ος, ο Χρήστος Πρωτόπαπας (151ος).
Πολύ υψηλά κατετάγη το στέλεχος της ανανεωτικής αριστεράς Θοδωρής Μαργαρίτης που έρχεται 24ος, ενώ ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος που εκπροσωπεί τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ κατατάσσεται στην 208η θέση.

Share.

Comments are closed.