New York Times: Βίντεο φρίκης με ομαδικές εκτελέσεις στην Μπούτσα – Είναι εγκλήματα πολέμου! [Βίντεο]

0

Νέα βίντεο-ντοκουμέντα της σφαγής των αμάχων στην Μπούτσα, κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, φέρνει στο φως η αμερικάνικη εφημερίδα New York Times.
Οι εικόνες έχουν ληφθεί στις 4 Μαρτίου από κάμερα ασφαλείας και έναν αυτόπτη μάρτυρα και καταγράφουν Ρώσους στρατιώτες να οδηγούν μια ομάδα Ουκρανών αιχμαλώτων για να τους εκτελέσουν.
Στο βίντεο απεικονίζονται εννέα Ουκρανοί να διασχίζουν δρόμο της Μπούτσα προχωρώντας σκυφτοί σε φάλαγγα κατ’ άνδρα, κρατώντας ο καθένας το παντελόνι του μπροστινού του και κάποιοι με τα χέρια πάνω απ’ τα κεφάλια τους. Δύο ένοπλοι Ρώσοι στρατιώτες, ένας στην κεφαλή και ένας στην οπισθοφυλακή της πομπής οδηγούν τους αιχμαλώτους.

Βίντεο της εφημερίδας New York Times που δείχνει πώς οι Ρώσοι μεταφέρουν για εκτέλεση ουκρανούς στρατιώτες στη Μπούτσα

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι οι Ρώσοι στρατιώτες οδήγησαν στη συνέχεια τους αιχμαλώτους πίσω από κτίριο γραφείων στη Μπούτσα, ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι άμαχοι δεν ξαναφάνηκαν.
Ένα άλλο βίντεο από drone που περιήλθε στην κατοχή των New York Times επιβεβαιώνει τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων, δείχνοντας τις σορούς των αιχμαλώτων πίσω από το κτίριο της οδού Γιαμπλόνσκαγια 144 και τους Ρώσους στρατιώτες να στέκονται από πάνω τους.
Η ομάδα των εκτελεσθέντων, όπως όλα δείχνουν, ανδρών από τα βίντεο αποτυπώθηκε και σε φωτογραφία που ελήφθη στις 3 Απριλίου. Όπως λένε οι NY Times, η έρευνά τους στην Μπούτσα αποκάλυψε «τη σαφέστερη μέχρι στιγμής απόδειξη» ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν σκόπιμα τους αμάχους, «κάτι που τις εμπλέκει σε ένα πιθανό έγκλημα πολέμου».

Βίντεο της εφημερίδας New York Times που δείχνει πώς οι Ρώσοι στρατιώτες εκτέλεσαν ουκρανούς στρατιώτες στη Μπούτσα

Share.

Comments are closed.