Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στους δολοφόνους της Τοπαλούδη αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

0

Ισόβια και δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη ήταν η ομόφωνη ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών που επικύρωσε την πρωτόδικη ποινή εξαντλώντας τα όρια της αυστηρότητας του νόμου σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση και των δύο κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλουδη στην Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018. Τούτο δε ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι το Εφετείο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους.
Στη δικαστική αίθουσα επικράτησε ένταση όταν η οικογένεια της φοιτήτριας ακούγοντας τον συνήγορο του κατηγορούμενου Ροδίτη να χαρακτηρίζει μη αποτρόπαιο το έγκλημα, ξέσπασε: «Είσαι υπερασπιστής του φονιά! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κω@@@@@, τα τέρατα άκου δεν ήταν αποτρόπαιο» ήταν μερικά από τα όσα ακούστηκαν.
Οι φωνές των ατόμων που αντέδρασαν, συνεχίστηκαν και στους διαδρόμους του δικαστικού μεγάρου, όταν εξήλθαν για να ηρεμήσουν.
Πρόεδρος: Έχουν και αυτοί έναν πόνο
Συνήγορος: Και το σέβομαι όσο δεν μπορεί να φανταστεί κανείς

Νωρίτερα δικαστές και ένορκοι, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν πως ο 26χρονος Ροδίτης και ο 24χρονος φίλος του αλβανικής καταγωγής βίασαν από κοινού τη φοιτήτρια στην εξοχική οικία του Ροδίτη και αφού πρώτα τη χτύπησαν βάναυσα επειδή αντιστάθηκε, τη μετέφεραν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση σε απόκρημνη περιοχή και την έριξαν στη θάλασσα.
Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 25 χρόνια για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη είχε εισηγηθεί η εισαγγελέας της έδρας Ευασταθία Καμπαγιάννη.
Να σημειωθεί ότι η ίδια μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της είχε αναφέρει: «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο κατηγορούμενους προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού, με σχέδιο και με δόλο».
Υπενθυμίζεται ότι ο συνήγορος του 24χρονου ζήτησε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, της μετεφηβικής ηλικίας, όπως επίσης ο δικηγόρος του 26χρονου Ροδίτη που πρόσθεσε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Στο Εφετείο από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί μέλη γυναικείων οργανώσεων και μητέρες γυναικών που έχουν δολοφονηθεί από τους συντρόφους τους προκειμένου να συμπαρασταθούν στους γονείς της άτυχης φοιτήτριας.

Share.

Comments are closed.