ΣΥΡΙΖΑ: Πάτωσε η «Ομπρέλα» στις εκλογές για Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι προηγούνται στη μάχη του σταυρού

0

Δεν πήγε καλά η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών και εκλογή μελών Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για την «Ομπρέλα», που αποτελεί τη μειοψηφία της Κουμουνδούρου
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία διαπιστώνεται πολύ μεγάλη καθίζηση των υποψηφίων της στην περιφέρεια και σημαντική υποχώρηση της δυναμικής των κορυφαίων στελεχών της στην περιφέρεια Αττικής.
Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένα από τα ηγετικά στελέχη της μειοψηφίας δεν πλασάρεται στην πρώτη δεκάδα.
Μέχρι τώρα την πρώτη δεκάδα συγκροτούν οι: Έφη Αχτσιόγλου ,Διονύσης Τεμπονέρας, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης
Από τα μέλη της «Ομπρέλας», ο Νίκος Φίλης  καταλαμβάνει την 13η θέση σε σταυρούς, Νίκος Βούτσης εκλέγεται αμέσως μετά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται στην 20η θέση και ο πρώην γραμματέας Πάνος Σκουρλέτης εκλέγεται στην 25η θέση.
Να σημειωθεί ότι στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος είχε αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωναν οι κ.κ. Φίλης και Βούτσης. Επιπλέον στην πρώτη δεκάδα εκείνης της Κεντρικής Επιτροπής τα επτά της στελέχη προέρχονταν από τη λεγόμενη ομάδα των 53 που μετεξελίχθηκε σε «Ομπρέλα».
Σύμφωνα με τους παροικούντες στην Κουμουνδούρου η πτώση του κ. Τσακαλώτου οφείλεται κυρίως στο περιεχόμενο της συνέντευξης που έδωσε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ συνολικότερα η «Ομπρέλα» έχασε πολλούς εσωκομματικούς πόντους λόγω της έντονης διαφωνίας της στις προτεινόμενες από τον Πρόεδρο του κόμματος, καταστατικές αλλαγές που αφορούσαν την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Share.

Comments are closed.