Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ισόβια και 11,5 χρόνια κάθειρξη στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο 

0

Ισόβια κάθειρξη και 11 χρόνια και 6 μηνών για τη δολοφονία της Καρολάιν, επιβλήθηκε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, όπως αποφάσισε ομόφωνα το δικαστήριο για την υπόθεση των Γλυκών Νερών.
Αναλυτικά οι ποινές: Για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων, για τη θανάτωση ζώου τα 10 έτη κάθειρξης και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ποινή ενός έτους για την ψεύδη καταγγελία και ποινή 3 ετών για την ψεύδη κατάθεση κατ’ εξακολούθηση και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ.
Η ποινή κατά συγχώνευση είναι η ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, ενώ του επιβλήθηκε συνολική χρηματική ποινή 21.000 ευρώ. Ο Αναγνωστόπουλος δέχτηκε ανέκφραστος την τιμωρία που του επιβλήθηκε.
Η απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είναι ομόφωνη, όπως και η απόφαση να μην του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.
Ο 33χρονος είχε ζητήσει να του αναγνωστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ωστόσο το δικαστήριο δεν του τα αναγνώρισε, όπως είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία ζήτησε να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του.
Με βάση τα παραπάνω του επιβλήθηκαν οι ανώτατες ποινές που μπορούσαν να επιβληθούν και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.
«Του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών. Νομίζω ότι ήταν μία ιστορική δίκη. Η Καρολάιν έγινε σύμβολο. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν επέτρεψε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να συνεχίσει την παραπλάνηση. Η Καρολάιν ψυχορραγούσε στα χέρια του για 402 δευτερόλεπτα», δήλωσε o συνήγορος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, Αθανάσιος Χαρμάνης.

Share.

Comments are closed.