Ο Έλον Μασκ παγώνει προσωρινά η εξαγορά του Twitter – Κατέρρευσε η μετοχή του

0

ο Έλον Μασκ (Elon Musk) βάζει προσωρινά στον πάγο την εξαγορά του Twitter, λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία του για εξαγορά του μέσου έναντι 44 δισ. δολαρίων.
«Η συμφωνία με το Twitter μπαίνει προσωρινά σε αναμονή, αναμένοντας λεπτομέρειες για τους υπολογισμούς ότι οι spam/ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών», έγραψε ο ιδιος στο Twitter την Παρασκευή.


Η ανακοίνωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να χ΄σει πάνω από 20% η μετοχή του Twitter κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.
Από την άλλη πλευρά η μετοχής της Tesla Inc. (εταιρεία του Έλον Μασκ) σημείωσε άνοδο περίπου 5%.
Αιτία του παγώματος είναι το γεγονός ότι το Twitter ανέφερε σε προηγούμενη ανακοίνωσή του «ότι ο μέσος όρος των fake/spam λογαριασμών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 αντιπροσώπευε λιγότερο από το 5% των μηνιαίων καθημερινά ενεργών χρηστών κατά τη διάρκεια του τριμήνου».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε αναφέρει στη δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε τη συμφωνία του για την αγορά του Twitter τον περασμένο μήνα ότι θέλει να νικήσει τα spam bots, να πιστοποιήσει όλους τους χρήστες και να καταστήσει τους αλγορίθμους του Twitter ανοιχτού κώδικα. Ο Μασκ δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να κάνει την πλατφόρμα προπύργιο της ελευθερίας του λόγου.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί οι αμφιβολίες για το αν ο Μusk θα μπορέσει τελικά να εξαγοράσει του Twitter.
Το spread της συμφωνίας, το οποίο προσφέρει μια ένδειξη για το πόσο πιστεύει η Wall Street ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί, διογκώθηκε περαιτέρω την Πέμπτη στα 9,11 δολάρια από 8,11 δολάρια στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Ο Έλον Μασκ βρίσκεται σε συνομιλίες με επενδυτές για να συγκεντρώσει το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο και προνομιακή χρηματοδότηση για την εξαγορά του Twitter, ώστε να εξαλειφθεί η ανάγκη για δάνειο που θα συνδέεται με τις μετοχές του Tesla, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος που επικαλείται το Bloomberg.

Share.

Comments are closed.