Ένταξη του Δήμου Βριλησσίων στο gov.gr

0

Τη δυνατότητα να υποδέχεται και να απαντά ηλεκτρονικές αιτήσεις πολίτων από το gov.gr απέκτησε ο Δήμος Βριλησσίων.
Μέσα από ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον, με την εγγύηση των υπηρεσιών του gov.gr, οι δημοτικοί υπάλληλοι μπορούν να επεξεργάζονται και να απαντούν τα αιτήματα των πολιτών, εύκολα και γρήγορα.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας, η βεβαίωση/πιστοποιητικό αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη, ο οποίος ταυτόχρονα ειδοποιείται με SMS και email ώστε να εντοπίσει και να αποθηκεύσει ή να εκτυπώσει το έγγραφο μέσω του my.gov.gr. Το αντίγραφο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (Κωδικός QR, Κωδικός ασφαλείας, Προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα) και μπορεί να προσκομιστεί για κάθε νόμιμη χρήση.

Οι θυρίδες του Δήμου προσφέρει 3 βασικές λειτουργίες:

  1. Υποδοχή και διεκπεραίωση αιτήσεων πολιτών από το gov.gr
  2. Έκδοση πιστοποιητικών αρμοδιότητας των Δήμων χωρίς την ανάγκη φυσικών υπογραφών και σφραγίδων
  3. Αυτεπάγγελτη αναζήτηση και έκδοση πιστοποιητικών που είναι απαραίτητα σε διαδικασίες των Δήμων και παρέχονται από το gov.gr

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μια ακόμη πρωτοπόρα εξέλιξη προς όφελος των πολιτών είναι η ένταξη του Δήμου Βριλησσίων στην διαδικτυακή πύλη δημόσιας διοίκησης gov.gr. H κοινωνία των Βριλησσίων εξελίσσεται και αναβαθμίζεται με την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών που διασφαλίζουν την άμεση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των δημοτών σε πολλαπλούς τομείς στην καθημερινότητα του.  Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε σταθερά νέες μορφές ηλεκτρονικής δημοτικής διακυβέρνησης, όπως οφείλουμε,  ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας».
Οι δημότες μας και οι όσοι κατοικούν στον Δήμο μας, μπορούν πλέον να υποβάλλουν μέσω του gov.gr ηλεκτρονική αίτηση για Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας. Τις επόμενες ημέρες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έκδοση:

  • Έκδοση πιστοποιητικού εντοπιότητας
  • Έκδοση πιστοποιητικού εγγραφής στο Μητρώο Αρρένων

Καθώς και για:

  • Έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης
  • Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης
  • Έκδοση πιστοποιητικού ιθαγένειας
  • Έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών
  • Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης
  • Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γάμου
  • Έκδοση ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης
  • Έκδοση ληξιαρχικής Θανάτου

σε περίπτωση που αυτά δεν εκδίδονται ηλεκτρονικά από το gov.gr.
Ο Δήμος Βριλησσίων είναι από τους πρώτους Δήμους που εντάσσονται στο gov.gr. Οι εφαρμογές αναπτύχθηκαν από  την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) με την υποστήριξη εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εσωτερικών και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σταδιακά θα ψηφιοποιούνται νέες διαδικασίες και θα εντάσσονται στις θυρίδες.

Share.

Comments are closed.