ΑΠΘ: Χημικά, πέτρες και προσαγωγές έξω από το Βιολογικό και την Πρυτανεία [βίντεο]

0

Επεισόδια και ένταση στο ΑΠΘ, καθώς αστυνομικοί προχώρησαν σε απομάκρυνση των μελών των φοιτητικών συλλόγων, που έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της παρουσίας της αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αφορμή για τα επεισόδια είναι η πρόθεση της Συγκλήτου να φτιάξει βιβλιοθήκη, στον χώρο που εδώ και 34 χρόνια υπήρχε κατάληψη με το όνομα “Το Στέκι του Βιολογικού”, εξέλιξη με την οποία οι αντεξουσιαστές διαφωνούν.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ οι φοιτητές- αν είναι φοιτητές οι διαμαρτυρόμενοι- εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Σε βίντεο του thestival.gr έχει καταγραφεί η σύλληψη ενός φοιτητή ή αντεξουσιαστή (άγνωστο μέχρι αυτή τη στιγμή) μέσα στον χώρο της σχολής των Θετικών Επιστημών. Διακρίνονται οι αστυνομικοί να τρέχουν και να συμπλέκονται με νεαρούς που προσπαθούν να τους εμποδίσουν με τα ξύλα από τις σημαίες τους. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον νεαρό.
Λίγο μετά τις 15:00, νέος γύρος έντασης ξέσπασε έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών κατά την αποχώρησή από την Σχολή Θετικών Επιστημών κινήθηκε προς την Πρυτανεία, έσπασε τζαμαρίες και κατέβασε τα στόρια για να εισβάλει εντός αυτής, ενώ την ίδια ώρα στο σημείο έφτασε νέα διμοιρία των ΜΑΤ αλλά και ομάδα συλλήψεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανεξουσιαστές αντιδρούν στην οικοδόμηση βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ στον χώρο που για 34 χρόνια ήταν υπό κατάληψη…και λειτουργούσε το «Στέκι του Βιολογικού», όπως λεγόταν.

Share.

Comments are closed.