Formula 1: Νικητής στην πρεμιέρα του Μαϊάμι ο Max Verstappen

0

Ο Μαξ Βερστάπεν (Max Verstappen) κατέκτησε την τρίτη νίκη της σεζόν, μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο  Τσαρλς Λεκλέρκ (Charles Leclerc), ο οποίος προσπάθησε στους τελευταίους γύρους να “κλέψει” τη νίκη από τον Ολλανδό πρωταθλητή. Το βάθρο στο GP του Μαϊάμι συμπλήρωσε ο Κάρλος Σάινθ (Carlos Sainz).


Ο Verstappen εξασφάλισε την τρίτη νίκη της σεζόν στο πρώτο γκραν πρι του Μαϊάμι, καταφέρνοντας να πάρει την πρωτοπορία του αγώνα στον 9ο γύρο από τον Charles Leclerc που ξεκίνησε από την pole position. 
Ο Ολλανδός με τη Red Bull ξεκίνησε από την τρίτη θέση, προσπέρασε αμέσως τον Sainz που εκκίνησε με τη δεύτερη Ferrari από τη δεύτερη θέση αμέσως μετά την εκκίνηση και στον ένατο γύρο κατάφερε να προσπεράσει τον Leclerc και να περάσει πρώτος, κρατώντας την πρωτοπορία του αγώνα μέχρι τέλους, παρά τις μάχες που έδωσαν στους τελευταίους γύρους του αγώνα (Verstappen-Leclerc) μετά το safety car που εκμηδένισε τις διαφορές. Έτσι μείωσε ακόμαη περισσότερο τη βαθμολογική διαφορά από τον πρωτοπόρο Charles Leclerc.


Στην τρίτη θέση ο Carlos Sainz με τη δεύτερη Ferrari στη  τέταρτη ο Σερτζιο Πέρεζ (Serzio Perez) με τη δεύτερη Red Bull ο οποίος επίσης πίεσε τον Ισπανό στο τέλος αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει.
Μπορεί η μάχη των Red Bull-Ferrari να ήταν αυτή που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον, ωστόσο στο GP του Μαϊάμι οι μάχες για τις πίσω θέσεις ήταν αρκετά συναρπαστικές. Ο Τζορτζ Ράσελ (George Russell) για ακόμη ένα GP έδειχνε εκπληκτικά δείγματα γραφής με την W13, έχοντας βρεθεί στην πέμπτη θέση, με τον Βάλτερι Μπότας (Valtteri Bottas) να προσπαθεί να μείνει κοντά στον Βρετανό με την Alfa Romeo. Από την έβδομη θέση και πίσω είδαμε τους Hamilton-Ricciardo-Ocon να παλεύουν σε μία μάχη “σώμα με σώμα” ώστε να ανέβουν στην κατάταξη.
Στον 41ο γύρο  είχαμε την επαφή Pierre Gasly-Lando Norris, με τον πιλότο της McLaren να καταλήγει στις μπαριέρες. Με το μονοθέσιο της McLaren να βρίσκεται εντός πίστας και αρκετά θραύσματα να έχουν βρεθεί διάσπαρτα στην αγωνιστική γραμμή, η είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να απομακρυνθούν αυτά με ασφάλεια. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας να μηδενίζει τις διαφορές άπαντες έσπευσαν στα pits για αλλαγή ελαστικών και λίγο πριν πέσει η καρό σημαία, ήρθε και η σύγκρουση Vettel με τον Mick Schumacher.

Formula 1 αποτελέσματα γκραν πρι Μαϊάμι
1. Verstappen

2. Leclerc
3. Sainz
4. Perez
5. Russell
6. Hamilton
7. Bottas
8. Ocon
9. Alonso
10. Albon
11. Ricciardo
12. Stroll
13. Tsunoda
14. Latifi
15. Schumacher
DNF Magnussen
DNF Vettel
DNF Gasly
DNF Norris
DNF Zhou

Formula 1 βαθμολογία οδηγών μετά το γκραν πρι του Μαϊάμι
Charles Leclerc
– 104 Points

Max Verstappen – 85 Points
Sergio Perez – 66 Points
George Russell – 59 Points
Carlos Sainz – 53 Points
Lewis Hamilton – 36 Points
Lando Norris – 35 Points
Valtteri Bottas – 30 Points
Esteban Ocon – 24 Points
Kevin Magnussen – 15 Points

Share.

Comments are closed.